Chirieac, întrebarea momentului pentru Ciolacu. ”Nu sunt așa de meschin ca dl Orban”

Analistul politic Bogdan Chirieac a tras un semnal de alarmă pentru PSD, în vederea moţiunii de cenzură. Acesta a spus că PSD riscă, dacă Guvernul Orban va fi demis. 

"Întrebarea este următoarea: preşedintele Marcel Ciolacu doreşte ca moţiunea să aibă succes? Nu insinuez legături ascunse. Până acum se spunea despre PSD că este redutabil în opoziţie. În aceste trei luni de zile am văzut că dl premier Orban este de departe cel mai bun agent electoral al PSD-ului. Are şi câţiva colaboratori apropiaţi care fac treabă pentru PSD, din punct de vedere al imaginii. Întrebarea mea e simplă: Ţinând cont că legea alegerilor în două tururi va pica sau nu va intra în vigoare din lipsă de timp, nu vă este teamă că plecarea lui Orban de la Palatul Victoria ar fi în defavoarea PSD-ului la alegeri?", a întrebat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Răspunsul lui Ciolacu, rapid

"Nu sunt aşa meschin ca dl Orban. Vreau să treacă moţiunea, voi apăra acest principiu democratic. Nu vom avea probleme apoi să facem dezbateri în Parlament cu privire la ce se va întâmpla la următoarele alegeri electorale, din 2024. Nu avem nicio problemă să mergem la votul românilor. Nu înseamnă că dacă această moţiune trece ajungem la anticipate. Mai avem pârghia de a depune moţiune în jurul unui proiect politic.", a replicat Marcel Ciolacu. 

Întrebare cheie pentru PSD

"Probabil că PSD şi-l doreşte în continuare pe Ludovic Orban premier. În cazul în care moţiunea trece, angajarea răspunderii pe alegerile în două tururi cade şi în această sesiune nu mai poate fi introdusă, iar preşedintele Iohannis îl renumeşte premier, ce va face PSD? Îl va vota în funcţia de premier?", a întrebat Bogdan Chirieac. 

"Sunt convins că ALDE şi PMP îl vor vota. Dar PNL ce va face? Nu îşi va vota propria nominalizare? Să lăsăm jocul democratic în Parlament să se desfăşoare. Momentan, să treacă moţiunea.", a spus Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel