Chirieac: Fără precedent. O prostie să discuți astăzi despre aceste lucruri

Drapel Romania
Drapel Romania

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre dezbinarea politicienilor la evenimentele organizate în toată țara cu ocazia zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române și explică ceea ce este cu adevărat important într-o asemenea zi.

Nu este important locul unde se află, ci mesajul pe care îl transmit. Cred că mesajul trebuie să fie unul integrator, de unificare a țării. Aceasta este o problemă. Mă pot duce foarte bine la Iași, pot sta la București, pot să merg la Focșani și la Alba Iulia, chiar dacă nu are legătură cu 24 ianuarie, tot români sunt și acolo, dar și la Bruxelles, Madrid, locuri în care sunt români. Important este ce mesaj transmiți. E o națiune care în momentul acesta are un nivel de dezbinare pe care nu l-a avut niciodată în istoria sa centenară România Unită pentru că națiunea română există de mai mult timp. Să mă duc la Iași pentru a vorbi de lupta împotriva anticorupției în acest moment, sigur că este o prostie să discuți astăzi despre aceste lucruri, ca să ne exprimăm direct. Să te duci la București și să vorbești despre alegerile europarlamentare sau prezidențiale este tot o prostie în momentul acesta. România o să existe și după lupta împotriva corupției, și după Iohannis, și după europarlamentare. România i-ar putea supraviețui chiar și lui Dacian Cioloș, deși aici șansele sunt împărțite, a afirmat Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

'România nu are experiență politică, nu a ajuns la această maturitate

Întrebat de ce crede că politicienii s-au împărțit pentru a merge la manifestații, având în vedere că Opoziția se află la Iași, puterea la Focșani, iar președintele României la București, analistul politic a declarat că nu există experiența politică necesară pentru ca aceștia să fie împreună în momente unde țara este deasupra interesului partidului.

Nu există deocamdată experiența politică, istoria politică, în partidele din România în momente unde națiunea și țara sunt deasupra interesului de partid. Nu vi se pare nimic deosebit când în țara noastră vine un senator republican și unul democrat. Nu aveți niciun fel de problemă. Îi vedeți pe amândoi. Vedeți o delegație distinctă de senatori, de congresmeni, vin din partidele care se luptă, niciun fel de problemă, America e una singură. România încă nu are această experiență. Nu a ajuns la această maturitate, ca în momente cum sunt 24 ianuarie, Paștele, Crăciunul, 1 Decembrie, să fii umăr la umăr, indiferent de partidul politic. Până la urmă tu declari că scopul tău este să servești țara și poporul. Neexistând lucrul acesta, fiecare merge separat, își prezintă programul politic. Este și un moment de bucurie. Guvernul a dat zi liberă astăzi, lumea stă mai mult pe acasă din cauza vremii și consumă știri, vrea să vadă și un mesaj mai puțin încrâncenat, a concluzionat analistul politic.

Vezi și: 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor. Klaus Iohannis, prezent la două evenimente mărețe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel