Chirieac: Este singura șansă a lui Iohannis. PSD nu are ce să facă

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o ipoteză legată de varianta care ar putea stinge conflictul dintre preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, pentru moment.

"Vom avea 380 de zile fără miniştri. Varianta este una singură: alegerile prezidențiale la termen, în noiembrie-decembrie. Cu voia lui Dumnezeu, am intrat în a doua lună de Preşedinţie UE, fără mari probleme, şi au loc consiliile de miniștri. L-am avut pe cel de externe, avem JAI, prima dată la Bucureşti, prezidat de doamna Carmen Dan. Nu vom avea la Trnsporturi şi Dezvoltare, asta este situaţia", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

Preşedintele, suspendat pentru 10 zile, o variantă?

Varianta suspendării lui Klaus Iohannis pentru 10 zile ar fi o variantă favorabilă pentru Klaus Iohannis, dar nu și pentru PSD. 

"Nu ştiu dacă este constituţional. Nu ştiu dacă este legal. Va fi şi un val de anti-PSD şi anti-Guvernul României la nivelul Uniunii Europene, în actuala formula, evident. Guvernul a pierdut războiul mediatic la Bruxelles. Sunt multe lucruri negative care pot fi puse în balanţă. Este evident că preşedintele îşi doreşte o suspendare pentru a reveni, după patru ani de vacanță, în centrul politicii din România, pentru a-l domina pe Dacian Cioloș. Este singura lui şansă de a intra în turul al doilea la prezidențiale. Atunci, PSD, pe de-o parte, nu îl poate suspenda pentru că i-ar face jocul politic, pe de altă parte, ar avea o problemă internaţională majoră. Nu are ce să facă PSD, în acest an", consideră analistul politc.

Vezi și: Lia Olguța Vasilescu, PLÂNGERE PENALĂ după refuzul lui Klaus Iohannis

Punerea sub acuzare pentru înaltă trădare

Despre punerea lui Klaus Iohannis sub acuzare pentru înaltă trădare, analistul politic spune că e un proces complicat, în contextul în care majoritatea este fragilă. 

"Acesta este un proces îndelungat, cred că este nevoie de două treimi din Parlament şi, dacă se votează cu două treimi, îl trimite direct în fata Înaltei Curţi. Aşadar, este puțin probabil să se ajungă la două treimi. Majoritatea este relativ fragilă, iar domnul preşedinte Iohannis, încălcând pe față legea şi Constituţia, nu va numi miniştri. La mişto, dacă tot e să ne batem joc, PSD ar trebui să îl propună pe Ludovic Orban la Transporturi, că a avut merite mari. Să vedem, îl respinge Klaus Iohannis?", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Vezi și: PSD, replică Iohannis. Fifor: Nu are decât! Momente jenante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel