Chirieac: E o modă la Bruxelles: să primim lecții dure. Nu m-aș mira să fie respinși amândoi

Unul dintre subiectele serii a fost informația difuzată pe surse de Realitatea Tv care anunța că  Ursula von der Leyen nu ar fi de acord cu propunerile Guvernului României pentru funcția de comisar european.

Informația a fost dezbătută, duminică seara, în emisiunea lui Octavian Hoandră, de la Realitatea, de analistul politic Bogdan Chirieac:

”Eu cred, în continuare, că România are la Bruxelles o imagine mult mai rea decât este în realitate. Și am văzut lucrul acesta atunci când s-a încercat cât de cât normalizarea în justiție, iar reacția Bruxelles-ului a fost fără echivoc: au rămas surzi și orbi la toate dovezile incomensurabile și imposibil de negat vis-a-vis de abuzurile din România. Și am văzut un Timermmans fără urechi, pur și simplu, vorbind pe o singură voce, într-o singură direcție. Am văzut pe fostul comisar european pe justiție Jurovka, un om care a făcut un an de pușcărie degeaba, tot așa surdă și oarbă și atunci mă gândesc că e o modă la Bruxelles, să primim tot timpul lecții dure, fie că am greșit, fie că n-am greșt. Dar lecții foarte dure. Și nu m-ar mira ca mâine, în urma interviului care va avea loc să fie respinși amândoi candidații doar pentru că așa dorește Bruxelles-ul sau, mai știi?!, cineva dintr-o mare capitală europeană”, a susținut Bogdan Chirieac.

”Nu competența este problema oamenilor pe care-i trimitem la Bruxelles. Au mai fost europarlamentari competenți și în legislatura aceasta, problema este de administrație în ansamblul ei. Câtă vreme președintele țării anunță Bruxelles-ul, în luna noiembrie, anul trecut, că România nu este pregătită să preia președinția rotativă, după care, felictat fiind pentru rezultatul excepțional obțint, domnul Iohannis primește felicitările ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu se poate ca premierul să meargă la Bruxelles să vorbească de protocoale, despre plicul galben - problema era protocolul dintre SRI și ÎCCJ - iar președintele să nu spună nimic despre aceasta! Câtă vreme nu vorbim pe o singură voce acolo, iar Bruxelles-ul  a devenit câmpul de bătălie al diverselor partide politice din țara noastră e clar că nu putem fi luați în seamă”, a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac intervenția la Realitatea Tv.

În cursul după amiezei de dumincă, Realitatea Tv anunța că Guvernul României va face alte propuneri de comisari europeni, citând surse din conducerea PSD, în locul lui Rovana Plumb și Dan Nica, propuși de Viorica Dăncilă.

Citește și: Comisarii europeni propuși de România, respinși de Bruxelles, conform Realitatea Tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel