Chirieac, după declarația lui Orban: Va face istorie. Este noaptea minții!

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația lui Ludovic Orban care a solicitat partidelor europene să excludă din rândurile lor PSD și ALDE.

„Domnul Orban se evidențiază printr-o nouă declarație care va face istorie. A cerut celor din Europa să scoată PSD și ALDE în afara familiilor lor europene, dând exemplul Fidesz (n.r. - partidul lui Viktor Orban) suspendat din PPE.

Dar să ceri tu, un român, un liberal, urmaș al Brătienilor, ca socialiștii europeni să îi dea afară pe cei din PSD iar liberalii europeni să îi excludă pe cei din ALDE, asta este noaptea minții. Este pe aceeași linie cu așa-zisele sondaje care anunță că PNL este peste PSD”, a comentat Bogdan Chirieac la România TV.

Analistul politic a adăugat că „PNL este totuși principalul partid al opoziției în această țară”, fiind în opinia sa un „partid responsabil”, dar „liderul său în mod evident trebuie dat la o parte pentru că nu face față funcției”.

Declarația lui Ludovic Orban

„Noi, ca PPE, am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru (n.r. - referire la suspendarea Fidesz din PPE) să-l facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european, care, dacă vor să facă curăţenie, trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România, care fac aproape acelaşi lucru pe care l-a făcut Fidesz, la nivel european şi în PPE. De altfel, aşa, pe drumul care au pornit, PSD şi ALDE vor avea o viaţă extrem de scurtă în familiile lor politice", a spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel