Chirieac, dezamăgit de PNL: ”Asta mă doare”. Adevărata miză a comisiei parlamentare privind fraudarea prezidențialelor din 2009

Analistul politic Bogdan Chirieac se declară dezamăgit de PNL. În același timp, el subliniază importanța comisiei parlamentare care să ancheteze o posibilă fraudare a alegerilor prezidențiale din 2009. 

Ce ar fi făcut oamenii prezenți acasă la Gabriel Oprea

”Fraudarea alegerilor în lumea occidentală este o faptă penală majoră și un eveniment deosebit. În lumea occidentală, cu două lucruri nu te joci: alegerile libere și corecte și cu manipularea bursei. Unul ține de sănătatea societății capitaliste liberale, celălalt ține de economie. În rest, pentru crimă cu premeditare, cu un avocat bun, te scoți. Este foarte bine că se anchetează fraudarea rezultatului alegerilor din 2009. Eu nu am informații concrete, dar analiză facem de opt ani: alegerile din 2009 au fost fraudate. E un punct. Al doilea punct: nu cred că oameni prezenți la Gabriel Oprea în sufragerie în seara aceea fraudau alegerile, e și absurd! Probabil că alegerile fuseseră aranjate înainte. Cred că oamenii de la Gabriel Oprea făceau altceva: încercau să prevină valul media iscat, în sensul în care se putea contesta rezultatul alegerilor.” a spus Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Mecanismul de fraudare a alegerilor, adevărata miză

Analistul politic a subliniat că ”nu mă interesează, cinstit, aplicarea de pedepse cuiva, ci să fie dezvăluit mecanismul prin care s-au fraudat alegerile. Este esențial pentru viitorul democrației în această țară. Dacă alegerile s-au fraudat în acest mod în 2009, la fel se pot frauda și viitoarele alegeri prezidențiale, pentru că în turul doi, prezidențialele au o caracteristică unică: sunt doi candidați în turul al doilea și atunci ce iei de la unul pui automat la celălalt. Cineva ar trebui să ne dezvăluie mecanismul care a operat în 2009. Mi-e teamă că singurul care știe cu adevărat e Traian Băsescu și opinia mea e că nu va devoala acest lucru”. 

Asta cu PNL-ul m-a durut, pentru că PNL-ul în 2009 a candidat împotriva lui Băsescu. PNL-ul actual nu mai are nicio legătură cu valorile liberale vechi. Îmi doresc foarte mult ca domnul Bușoi să preia președinția PNL și să ducă mai departe flacăra lui Crin Antonescu”, a conchis Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel