Chirieac, despre plecarea lui Cîțu din Guvern: IMENS deserviciu făcut României!

Florin Cîțu
Florin Cîțu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, ”exact metoda folosită de Al Capone”.

Bogdan Chirieac, analist politic, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea a vorbit despre deserviciul făcut de Florin Cîțu.

”A fost un imens deserviciu pentru Klaus Iohannis. Nu l-a făcut dânsul direct, ci ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Când ministrul de Finanțe iese și spune că Guvernul României a avut un fel de contabilitate paralelă, în acel moment îți sare în aer finanțarea țării de către organismele internaționale, bănci, fonduri de investiții etc. Aici sunt două posibilități: fie te duci la miliție și arăți contabilitatea paralelă, iar în acele momente... nu știu... Guvernul PSD intră la pușcărie, fie în seara aceasta, domnul Cîțu pleacă de la Ministerul Finanțelor. Este un imens deserviciu făcut României în ideea oarbă de a demonstra că este dezastru. Domnul Cîțu, pentru cei raționali, a adus puncte importante Vioricăi Dăncilă. Cum? Ștergând puncte de la Klaus Iohannis”, a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

Explicațiile lui Cîțu

Economia României, în ultimii trei ani, a fost condusă după două bugete, unul prezentat în Parlament şi altul pentru finanţarea baronilor locali, exact metoda folosită de Al Capone, care avea un registru pentru Fisc şi unul pentru el, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Cam tot ce am găsit aici a depăşit cele mai pesimiste aşteptări. Mai mult, am aflat că situaţia reală nu era cunoscută şi nu era anticipată nici de partenerii noştri internaţionali. Deci informaţiile care circulau nu erau cele reale. Concluzia este că, în ultimii 3 ani, economia României a fost condusă după două bugete şi aici vă spun foarte responsabil: a fost un buget, cel prezentat în Parlament şi care nu a fost asumat nici de premier nici de ministrul Finanţelor Publice, şi un al doilea buget, care avea toate informaţiile reale, un buget folosit pentru finanţarea baronilor locali şi aşa mai departe. Este exact metoda, şi nu am găsit altă comparaţie, metoda folosită de Al Capone de a avea două registre, un registru pentru fisc şi unul pentru el", a explicat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel