Chirieac, despre Iohannis: Campania electorală a început. Rezultatul poate fi neaşteptat

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că declaraţiile şi reacţiile din ultimele zile ale preşedintelui Iohannis nu înseamnă altceva decât începutul campaniei electorale pentru prezidenţiale. 

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că anunţul făcut de către preşedintele Klaus Iohannis, prin care a comunicat că retrage sprijinul premierului Viorica Dăncilă şi solicită demisia acesteia, nu se încadrează în prevederile constituţionale iar ieşirea de vineri a preşedintelui nu a fost una gândită prea bine. 

"Dacă preşedintele ar fi putut schimba premierul, atunci Traian Băsescu ar fi schimbat un premier pe lună. Cât s-a chinuit în perioada 2005-2008 să-l schimbe pe Călin Popescu Tăriceanu sau în perioada 2012-2014 să-l schimbe pe Victor Ponta. Aşa e scrisă Constituţia la noi. Că e bine, că e rău, aceasta e altă discuţie.

Deci preşedintele Iohannis a avut, din nou, o ieşire prea puţin gândită în această dimineaţă. Nu poţi să-ţi exprimi retragerea sprijinului politic, atâta vreme cât dânsul nu i-a acordat sprijin politic primului-ministru. Faptul că l-a numit, sigur l-a numit la propunerea Parlamentului, a coaliţiei majoritare", a afirmat Bogdan Chirieac într-o intervenţie la România TV.

[citeste si]

A început campania electorală


Ieşirile publice din ultimele zile ale preşedintelui Iohannis, începând de la plimbarea cu bicicleta prin Capitală şi până la solicitarea demisiei prim-ministrului nu reprezintă altceva decât debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, consideră Bogdan Chirieac. Acţiuni care contrastează cu acţiunile Guvernului şi ale coaliţiei PSD-ALDE.

"Pe de o parte vezi declaraţiile ciudate ale preşedintelui, vorbind în tricou pe bicicletă - acesta e tipul de campanie Cioloş, când s-a dus să strângă gunoaiele din parc - iar în partea cealaltă vezi lume preocupată de salarii, de pensii, de politică externă.

Campania electorală la prezidenţiale a început de ieri. Sigur, rezultatul poate fi neaşteptat dar, cu siguranţă, nu a început bine pentru domnul Iohannis. 

Nu ştim cine va câştiga alegerile de anul viitor, dar se anunţă o campanie ultramurdară, faţă de care cea din 2009, când există suspiciunea că s-au fraudat alegerile prezidenţiale, e un parfum de tei", consideră analistul politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel