Chirieac, bomba din întâlnirea Iohannis - Orban: Diseară demisionează. PNL pierde în viteză

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat pe tema întâlnirii dintre Klaus Iohannis şi Ludovic Orban de la Palatul Cotroceni. Acesta a spus că discuţia va fi centrată pe subiectul alegerilor anticipate, dar şi că Ludovic Orban va demisiona atunci când doreşte Klaus Iohannis. 

"Eu sunt convins că dl preşedinte Iohannis doreşte anticipate. Ori noi am văzut anul trecut că magicianul politicii din România este dl Iohannis, cel puţin la vedere. A reuşit performanţa unică să candideze la preşedinţie fără contracandidaţi reali. Acum are Guvernul său, tot o magie. Un partid politic cu 20 la sută în Parlament, susţinut de cinci partide. Sunt multe lucruri nemaivăzute în politica din România. Până acum nu am văzut anticipate, dar cum dl Iohannis şi le doreşte, încep să cred cu putere că le putem vedea. În ceea ce îl priveşte pe dl Orban, doar pe dânsul îl priveşte ce doreşte şi ce nu", a explicat Chirieac. 

"Întrebarea zilei: când demisionează Orban!"

"Klaus Iohannis nu îi va da garanţii, cred că îi va spune doar 'când demisionaţi, conform programului?'. Dacă astăzi e de demisionat, diseară demisionează. Dacă îi spune să o facă la început de februarie, atunci o va face. Întrebarea este când va hotărî domnul Iohannis, pentru că dl Orban este un buton aici", a mai spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Orban, demisie. Sorin Roșca Stănescu, ipoteză explozivă: Cine ar putea fi noul premier. Miza lui Iohannis

Pact între PSD şi PNL?

"Nu cred că este un pact pe alegeri anticipate, pentru că pentru PSD, cel mai bun agent electoral, vorbesc în teorie, este dl Ludovic Orban şi tripleta sa de aur, dl Cîţu şi dna Alexandru. PSD nu are interes de alegeri anticipate. Lasă-i până la final, când la alegerile la termen PSD va avea un scor bun. PNL pierde în viteză, e clar. A doua chestiune arzătoare e cea cu majorarea pensiilor cu 40 la sută din septembrie. Sigur că se jură pe roşu acum PNL că o va face, dar dacă faci anticipate, fă majorarea de la 1 mai, de ziua Muncii", a mai explicat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel