Chirieac: Așa trebuia să se desfășoare interviul lui Augustin Lazăr cu Tudorel Toader

Tudorel Toader
Tudorel Toader

Cei patru candidaţi care şi-au depus dosarele în cadrul procedurii de selecţie pentru funcţia de procuror general, printre care şi actualul deţinător al postului, Augustin Lazăr, au susţinut, miercuri, interviul cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Bogdan Chirieac a spus cum ar fi trebuit să se desfășoare interviul cu Augustin Lazăr pentru funcția de procuror general. Analistul politic a spus că ministrul Justiției Tudorel Toader, în loc de audieri, ar fi trebuit să îi zică lui Augustin Lazăr doar următoarele cuvinte: Bună ziua! Ați fost audiat. Vă mulțumesc. La revedere. 

”Niciun om politic nu își asumă renumirea domnului Augustin Lazăr în funcția de procuror general. Nu cred că audierea trebuia să aibă loc. De fapt, cred că interviul ar fi trebuit să se desfășoare în modul următor: Bună ziua! Ați fost audiat. Vă mulțumesc. La revedere. Asta trebuia să îi spună, în opinia mea, Tudorel Toader lui Augustin Lazăr. Nici Tudorel Toader și nici Klaus Iohannis nu își vor pune semnătura pe un decret de numire”, a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

”Om politic care se semneze un decret de numire al lui Lazăr.... după ororile pe care le-am aflat cu toții și după ce s-a aflat unde era înainte de 1989... nu va exista”, a mai spus analistul politic.

Patru candidați în cursă

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror general al României - Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu - au susţinut miercuri interviul, în faţa unei comisii conduse de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Propunerea ministrului Justiţiei va fi înaintată Secţiei pentru procurori a CSM, în vederea obţinerii avizului, urmând ca, după obţinerea acestuia, Tudorel Toader să înainteze propunerea preşedintelui României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel