Chirieac: Adevărata GREȘEALĂ a lui Klaus Iohannis

Bogdan Chirieac este de părere că președintele Klaus Iohannis plătește tribut greșelii de a ieși în mijlocul manifestanților în cadrul protestelor de amploare de anul trecut. Analistul spune că odată cu gestul complet normal de acceptare a Vioricăi Dăncilă în funcția de premier, președintele a ieșit din logica protestatarilor și de aceea a ajuns să fie contestat de cei din stradă. 

Bogdan Chirieac spune că oricine poate fi amplu contestat dacă face vreun gest care iese din logica protestatarilor. 

"Faptul că la un moment dat, președintele Iohannis, incorect sfătuit politic, a părut că se alătură haosului din stradă, are repercusiuni. Problema este că în logica străzii, în mod aberant, gestul său nu a fost înțeles. El a ieșit practic din logica celor care protestează. Ce s-a întâmplat? Se năpustesc acum pe Mihai Tudose să-l invite la proteste. Sigur, domnul Tudose nu va da curs acestei invitații. Este un om rațional din acest punct de vedere, a demonstrat-o și la partid atunci când s-a pus la dispoziție. Ei caută un lider #rezist. Trebuie să vină un lider și aici, să ne conturăm în zona de haos: că o fi doamna Macovei, Dacian Cioloș, vom vedea. Dacă Dacian Cioloș va face un gest care să nu fie în conformitate cu strada, îl vor respinge și pe el," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Decizie corectă

Analistul spune că în mod clar, președintele Klaus Iohannis a procedat corect acceptând noua propunere de premier. 

"Președintele a făcut ce trebuia să facă, acceptând propunerea de premier din partea PSD-ului. Dacă nu făcea asta, arunca România în haos. Dacă o respingea pe Viorica Dăncilă, venea altcineva, cădea Guvernul în Parlament, începea procedura de suspendare și se intra într-o criză profundă, într-un mod aberant. Nu avea de ce să nu o accepte pe doamna Dăncillă," a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel