Chirica amenință Guvernul PSD

Parcului prieteniei româno-americane va fi inaugurat la Iaşi
Parcului prieteniei româno-americane va fi inaugurat la Iaşi

Primarul Mihai Chirica a avertizat, joi, că actuala guvernare riscă declanşarea unei proceduri de infringement pentru poluarea aerului şi plata unor penalităţi, în cazul în care nu va fi construită şoseaua de centură din zona de sud a municipiului Iaşi. 

Edilul a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a transmis o adresă premierului Sorin Grindeanu, pentru a-i atrage atenţia că, din cauza unor vicii de comunicare între autorităţile locale şi cele centrale, România riscă să fie sancţionată foarte dur de Comisia Europeană. 

"Avertizăm supra existenţei unei anomalii. Această anomalie reprezintă, din punctul meu de vedere, nişte vicii de comunicare. Ministerul Transporturilor comunică unor instituţii, cum ar fi şi Primăria Iaşi, că există intenţia construirii şoselei de centură. Mă refer la şoseaua de pe partea de sud a oraşului, respectiv ieşirea spre vama Albiţa. Pe de altă parte, am văzut că îi comunică senatorului Victorel Lupu ca fiind zero alocări faţă de acest obiectiv", a declarat Mihai Chirica. 

Edilul ieşean a adăugat că, din corespondenţa purtată până acum cu ministerul Transportului, reiese existenţa unor credite de angajament pentru şoseaua de centură din sudul Iaşiului, în valoare de peste 150 de milioane de lei. 

"Toate aceste credite de angajament sunt prevăzute pentru lucrări pentru şoseaua de centură sud şi nu pentru altă categorie de cheltuieli. De asemenea, toată lumea ştie, s-a discutat şi se va mai discuta, pentru că e o chestiune foarte importantă, despre nivelul de poluare în oraşele mari. Aici avem în vedere Bucureşti, Braşov şi Iaşi, unde România este în situaţia aplicării unei proceduri de infringement cu penalităţi pecuniare foarte mari din partea guvernului României, care trebuie plătite către Comisia Europeană, ceea ce ar duce la un punctaj negativ în balanţa economică a statului român", a declarat primarul Chirica. 

El a afirmat, totodată, că deşi Garda Naţională de Mediu recomandă devierea sau restricţionarea traficului greu prin municipiul Iaşi, cei de la compania de drumuri naţionale se opun construirii şoselei de centură pentru partea sudică a oraşului, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel