Chipul unui bărbat din perioada medievală, dezvăluit graţie tehnicilor de reconstrucţie facială

Un grup de experţi din Scoţia a reconstruit chipul unui bărbat din Evul Mediu al cărui schelet a fost descoperit în timpul unor excavaţii, relatează marţi Press Association.

Rămăşiţele bărbatului au fost descoperite alături de alte şaizeci de schelete aproape intacte, în 2015, la debutul lucrărilor de reabilitare a Galeriei de Artă Aberdeen din oraşul scoţian cu acelaşi nume, scrie Agerpres.

Lucrările au fost suspendate temporar pentru a permite cercetările arheologice. Au fost dezvăluite astfel informaţii despre starea de sănătate şi stilul de viaţă al persoanelor ale căror rămăşiţe au fost găsite.

Tehnici de reconstrucţie facială au fost utilizate pentru a obţine o imagine cu chipul bărbatului, cunoscut sub numele Skeleton (SK) 125.

AOC Archaeology Group a concluzionat că acesta avea vârsta de peste 46 de ani, o înălţime cuprinsă între 157,48 cm şi 165,1 cm şi suferea de probleme dentare şi afecţiuni articulare.

SK 125 ne-a oferit prima imagine fascinantă a unuia dintre oamenii îngropaţi în situl Aberdeen Art Gallery, în urmă cu peste 600 de ani, a declarat doctor Paula Milburn din cadrul AOC Archaeology Group.

Lucrările active de post-excavare examinează în detaliu rămăşiţele şi vor scoate la iveală informaţii uimitoare despre oamenii care au fost îngropaţi aici, inclusiv vârstele lor, sexul, sănătatea şi stilul lor de viaţă, a adăugat ea.

Dovezile sugerează că bărbatul nu provenea din Aberdeen şi este posibil ca acesta să-şi fi petrecut copilăria într-o zonă precum insulele Hebride sau Highlands.

Galeria de artă a fost construită în 1885 pe locul unde s-a aflat o mănăstire de călugări franciscani, care ar fi fost fondată în perioada 1222 - 1249.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel