Atentat terorist în China. Cel puțin 31 de morți

Foto: Weibo
Foto: Weibo

Cel puțin 31 de oameni au murit și peste 90 au fost răniți într-o serie de explozii din capitala regiunii musulmane Xinjiang, în Vestul Chinei.

Exploziile au avut loc în jurul orei locale 8:00 AM  într-o piață liberă din Urumqi, potrivit agenției chineze Xinhua.

Două vehicule de teren au intrat în incinta unei pieţe, unul explodând în mijlocul mulţimii, potrivit presei de stat care, la fel ca autorităţile, evocă un "act terorist" în centrul acestei regiuni în care o parte a populaţiei respinge tutela Beijingului. 

Dispozitivele explozive au fost lansate de către atacatori din vehiculele lor, dintre care unul a explodat, adaugă China Nouă. Un martor a declarat că a auzit "vreo 12 explozii", potrivit agenţiei.

Preşedintele chinez Xi jinping a ordonat ca acest atac să primească un răspuns rapid şi ferm din partea forţelor de securitate, potrivit agenţiei oficiale de presă China Nouă, citată de Mediafax.

Ora matinală la care s-a produs atentatul este unul dintre momentele zilei când pieţele chineze de cartofi şi cărnuri sunt foarte aglomerate.

Provincia Xinjiang este afectată în mod periodic de tulburări din cauza tensiunilor puternice între etnici han, majoritari în China, şi etnici uiguri, musulmani turcofoni. Autorităţile acuză în mod invariabil activiştii uiguri de "terorism".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel