China plătește 1000 de miliarde de dolari pentru 7000 de avioane

Companiile aeriene chineze vor cumpăra peste 7.000 de avioane în valoare de 1.100 miliarde de dolari în următorii 20 de ani, pe măsură ce îşi extind flotele, pentru a putea răspunde la creşterea robustă a turismului intern şi internaţional, a estimat miercuri producătorul aeronautic american Boeing, transmite Reuters. 

Cele mai recente estimări ale Boeing privind vânzarea a 7.240 de avioane în China până în anul 2036 sunt cu 6,3% mai mari decât prognozele de anul trecut ale grupului american referitoare la vânzarea a 6.810 avioane. 

"Creşterea economică neîntreruptă a Chinei, investiţiile semnificative în infrastructură, creşterea clasei mijlocii şi dezvoltarea afacerilor companiilor aeriene susţin aceste prognoze pe termen lung. Flota de avioane a Chinei ar urma să crească într-un ritm mult superior mediei globale, iar aproape 20% din cererea mondială de noi avioane va veni de la companiile chineze", a declarat Randy Tinseth, vicepreşedinte de marketing la Boeing Commercial Airplanes. 

Potrivit Boeing, trei sferturi din cele 7.240 de noi avioane ce vor fi comandate de companiile chineze în următorii doi ani vor fi aeronave de tip monoculoar, precum Boeing 737 sau Airbus A320, ca urmare a cererii solide pentru călătorii în interiorul Chinei şi în regiunea Asiei. În plus, companiile chineze vor avea nevoie şi de 1.670 de noi avioane capabile să zboare pe distanţe lungi. 

Cererea, îndreptată spre avioane pentru distanțe lungi

Randy Tinseth a precizat că se aşteaptă la o cerere crescută pentru avioane capabile să zboare pe distanţe lungi, subliniind că randamentele scăzute înregistrate în prezent de companiile aeriene reprezintă un efect temporar. 

"Acestea sunt investiţii mari şi au nevoie de timp", a apreciat Tinseth. 

Reprezentantul Boeing a adăugat că este optimist cu privire la perspectivele economice pe termen lung, având în vedere creşterea peste aşteptări înregistrată de economia chineză în acest an, iar piaţa transportului aerian de marfă înregistrează şi ea o revenire. 

Boeing şi rivalul său european Airbus se luptă pentru a-şi majora prezenţa în China, piaţa aeronautică având cel mai mare ritm de creştere din lume, ambele companii deschizând uzine de producţie a avioanelor în China, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel