China cumpără masiv boabe de soia şi carne de porc din SUA

Importatorii chinezi au încheiat acorduri privind achiziţionarea de boabe de soia şi carne de porc din SUA, a anunţat joi Ministerul Comerţului de la Beijing, pe măsură ce primele economii mondiale recurg la gesturi împăciuitoare înaintea discuţiilor comerciale, transmite AP.

Anunţul vine după ce, în 13 septembrie, Comisia pentru Taxe Vamale din China a anunţat excluderea unor produse agricole, precum soia şi carnea de porc, din lista produselor americane cu taxe vamale adiţionale. Statul chinez este principalul destinatar pentru exporturile de soia boabe ale SUA.

Cumpărătorii chinezi 'au finalizat tranzacţii pentru achiziţionarea unor cantităţi mari de boabe de soia şi carne de porc', a anunţat Gao Feng, purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului de la Beijing, fără a da detalii suplimentare. Luna următoarea negociatorii urmează să se întâlnească la Washington pentru a 13-a rundă de negocieri, în scopul finalizării disputelor privind comerţul şi tehnologia, care ameninţă să provoace o recesiune la scară mondială.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel