China cumpără carne de porc de la compania europeană Danish Crown în valoare de 100 de milioane de dolari

Conglomeratul chinez de stat COFCO a anunţat miercuri că va plăti 100 de milioane de dolari pentru a achiziţiona în 2020 carne de porc de la compania europeană Danish Crown, după ce epidemia de pestă porcină africană a devastat efectivele de porci din statul asiatic, transmite Reuters, scrie Agerpres.

Cele două companii au semnat un acord preliminar privind achiziţiile, în marja Expoziţiei Internaţionale dedicată exporturilor chineze, care are loc la Shanghai.

Acordul va ajuta COFCO să diversifice originile importurilor sale şi varietatea produselor, făcând achiziţiile mai sustenabile.

Lars Albertsen, director de vânzări la Danish Crown, a precizat că încă nu s-a stabilit cantitatea care va fi livrată dar "este una dintre cele mai mari tranzacţii realizate de companiei de mult, mult timp". Acordul ar putea fi extins, ţinând cont de necesarul imens de carne de porc de care are nevoie China, a precizat Lars Albertsen.

Danish Crown, cel mai mare exportator european de carne de porc, a încheiat câteva acorduri cu COFCO anul acesta, devenind furnizor preferat, a adăugat Albertsen.

Acesta a explicat că a crescut cererea în Asia de Sud-Est, unde s-a extins rapid pesta porcină africană, iar producţia în Europa este în scădere, după focarele din ultimele luni.

De asemenea, miercuri China a anunţat că şi-a redeschis piaţa pentru importurile de carne de porc şi de vită din Canada.

Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de până la 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pesta porcină africană nu afectează omul, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, singurele specii afectate fiind porcii domestici şi mistreţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel