China. Bilanţul deceselor în urma taifunului Lekima a crescut la 44

Cel puţin 44 de persoane au decedat în urma trecerii taifunului Lekima prin estul Chinei, conform informaţiilor oficiale date publicităţii luni dimineaţă, după ce furtuna a continuat să avanseze pe coastă producând pagube de miliarde de dolari şi perturbând traficul, relatează Reuters. 

12 persoane au decedat de duminică până luni în urma furtunii, printre acestea numărându-se şapte din provincia Zhejiang şi cinci din Shandong. Postul de televiziune CCTV a anunţat duminică un bilanţ de 32 de morţi. 16 persoane sunt în continuare date dispărute, potrivit datelor publicate de autorităţile provinciale. Taifunul Lekima a atins zona de uscat la primele ore ale dimineţii de sâmbătă în provincia chineză Zhejiang, însoţit de rafale de vânt de până la 187 km/h.

Centrul furtunii s-a deplasat ulterior spre nord, prin Shandong. Multe dintre primele decese consemnate în urma taifunului Lekim au fost provocate de prăbuşirea unui baraj natural în Zhejiang după ce în regiune au căzut 160 mm de precipitaţii în doar trei ore. Biroul pentru situaţii de urgenţă din provincia Shandong a anunţat că peste 180.000 de persoane au fost evacuate. Anterior, circa 1 milion de persoane din provinciile Zhejiang şi Jiangsu, dar şi din centrul financiar Shanghai au fost evacuate. Potrivit celui mai recent bilanţ, pagubele înregistrate în urma furtunii sunt estimate la 18 miliarde de yuani (2,55 miliarde de dolari) în China. Cea mai grav afectată a fost provincia Shandong.

În Qingdao, o destinaţie turistică populară din estul Shandong, autorităţile au emis duminică un cod roşu de furtună, iar 127 de curse feroviare au fost suspendate, potrivit media oficiale. Peste 3.200 de curse aeriene au fost anulate duminică, potrivit media de stat. Lekima este al nouălea taifun care afectează China în acest an. Conform prognozelor, taifunul urmează să slăbească din intensitate pe măsură ce înaintează spre nord, în largul coastelor Shandong.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel