Chifteluţe cu cartofi, reţetă uşoară. Cum se prepară

Ana Vasilescu / 20 noi 2019 / 12:07

Vă prezentăm o reţetă simplă de chifteluţe cu cartofi. Sunt foarte uşor de preparat şi sunt delicioase.

Ingrediente

 

Un kilogram de cartofi

1 ou

O cană de făină

2 linguri de smântână

Ulei

Citeşte şi Salată de vinete, reţeta pe care trebuie să o încerci. Este simplă şi delicioasă

 

Mod de preparare

 

Se curăţă cartofii, se spală, apoi se pun la fiert. După ce s-au fiert, trebuie să-i zdrobiţi. Adăugaţi smântâna peste cartofi, un praf de sare şi amestecaţi. Adăugaţi cele două ouă şi omogenizaţi bine. Frământaţi aluatul obţinut cu o cană de făină. Daţi forma rotundă chiftelelor, după care le puteţi pune la prăjit. Aveţi grijă ca uleiul să fie încins înainte să prăjiţi chiftelele.