Chelsea Londra, scuze oficiale victimelor abuzurilor sexuale comise de scouter-ul Eddie Heath

suporteri_chelsea
suporteri_chelsea

Clubul englez de fotbal Chelsea Londra a cerut scuze victimelor abuzurilor sexuale comise în anii '70 de unul dintre scouterii grupării, Eddie Heath. Consiliul de administraţie al clubului a transmis un comunicat în care şi-a cerut scuze '' fără rezerve'' faţă de toţi cei care au avut de suferit, menţionând că abuzurile acestuia au putut fi făcute fără a fi reclamate la acea vreme, potrivit BBC.

Scandalul în ceea ce-l priveşte pe Heath a izbucnit în decembrie 2016. Atunci, Gary Johnson, fost fotbalist la Chelsea, a susţinut că a fost plătit de club cu 50.000 de lire sterline în 2015 în schimbul tăcerii sale asupra agresiunilor sexuale cărora le-a fost victimă din partea lui Eddie Heath în anii '70. Gary Johnson a jucat la prima echipă a clubului londonez între 1978 şi 1981.

Ulterior, un număr de 23 de foşti fotbalişti au susţinut că au fost victimele lui Heath, care agresa băieţi între 10 şi 17 ani. Un raport extern întocmit asupra evenimentelor de la acea vreme a susţinut că unii membri ai staff-ului primei echipe ar fi ştiut de faptele lui Heath însă au preferat să închidă ochii. La începutul lui decembrie 2016, fosta vedetă a clubului londonez Alan Hudson afirma în presa britanică că înclinaţiile pedofile ale lui Eddie Heath, fost agent-recrutor al grupării, decedat în 1983, erau 'de notorietate publică'.

'Era de notorietate publică, Eddie Heath era un 'puntator, a spus atunci fostul mijlocaş, folosind un termen care desemnează în argoul închisorilor un agresor sexual, afirmaţiile fiind preluate de tabloidele britanice The Sun şi The Daily Mirror. Eddie Heath, decedat în 1983, la vârsta de 54 de ani, fusese concediat de la Chelsea în 1979, de managerul echipei în acea vreme, Geoff Hurst, dar acest lucru nu a avut nicio legătură cu agresiunile sexuale presupuse. Eddie Heath, aflat la Chelsea din 1968, a plecat apoi la Charlton Athletic, alt club londonez, unde a agresat sexual cel puţin încă un tânăr jucător, menţiona presa engleză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel