Cheile Bicazului, de la judeţul Neamţ la judeţul Harghita. Gheorghe Oniga, primar Bicaz Chei: Nu vreau să fie ca la Valea Uzului

Parc Național Cheile Bicazului-Hășmaș
Parc Național Cheile Bicazului-Hășmaș

Tribunalul Prahova a decis modificarea limitei de județ dintre Neamț și Harghita, iar potrivit deciziei care nu este definitivă, Cheile Bicazului aparțin acum municipiului Gheorgheni din Harghita, și nu comunei Bicaz Chei din Neamț.

Primarul din Bicaz Chei a tras un semnal de alarmă şi a spus că motivul pentru care nu popularizează acest caz este că nu vrea să se întâmple şi la Bicaz ce s-a întâmplat la Valea Uzului. 

”Malul Lacului Roșu este vândut sau concesionat de către orașul Gheorghieni sectorului 6 din Budapesta. Cei care își desfășoară acolo activități comerciale închiriază de la Sectorul 6 din Budapesta. Mai mult, până la limita cu Bicaz Chei, terenurile sunt cumpărate de către o firmă cu sediul în Ciuc, un mare patron de hochei de acolo care a cumpărat o mare parte din terenurile Parcului Național .

Totodată, ca să păstrăm Cheile Bicazului ca bun național, le-am dat oamenilor care erau proprietari aici teren în Parcul Național, că atunci, la vremea aceea, se putea. Apoi am văzut că era o firmă din Budapesta care cumpăra tot și am zis, bă, fraților, nu se poate, totuși, hai să dăm în altă parte.

Nu vreau să popularizez decizia instanței care ne-a luat Cheile Bicazului, pentru că nu vreau să se întâmple ce s-a întâmplat la Valea Uzului. Dacă voi populariza va fi mai rău, că vor veni câteva mii, nu numai de la noi, ci și din altă parte, și nu cred că este cazul. Nu ducem lipsă de așa ceva. Noi am mai avut niște probleme cu ani în urmă cu vecinii noștri și nu ne mai dorim”, a declarat primarul comunei Bicaz Chei, Gheorghe Oniga, pentru romaniamatinal.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel