EXCLUSIV  Chefi la Cuţite. Corina Alexandru, LECȚIE DE VIAȚĂ de-a dreptul emoționantă

Rândurile ce urmează sunt despre eroii din viața de zi cu zi.

Corina Alexandru a oferit o lecţie de viaţă în emisiunea „Chefi la cuțite”. S-a luptat cu cancerul, a slăbit peste 100 de kilograme și face tot ce-i stă în puteri pentru a ajuta oamenii. 

Redactorii DC News au vorbit cu Corina după participarea la „Chefi la Cuţite”, unde i-a cucerit pe cei trei juraţi cu o plăcintă din brânză cu struguri.

„Nu am plecat cu gândul să câştig. M-am gândit că pentru orice om care este bolnav şi este marginalizat - pentru că din păcate trăim într-o societate în care absolut orice om bolnav ajunge să fie marginalizat – va fi un exemplu. Trebuie să ai curaj, să iei taurul de coarne şi să mergi mai departe, indiferent de ce se întâmplă în jurul tău. Să nu cazi în capcana: sunt bolnav, uită-te la mine ce rău sunt”, a spus Corina, care astăzi va face un gest ce pentru unii poate fi considerat şocant.

„Mă rad pe cap"

„Mă rad pe cap, chestie pe care o fac de 18 ani, în luna octombrie (n.r. în octombrie este marcată Ziua luptei împotriva cancerului de sân). Eu nu am cancer la sân, dar am luptat foarte mult pentru drepturile femeilor cu cancer la sân. Am obţinut reconstrucţia mamară decontată de Casa de Asigurări. Ceea ce este o realizare”, a spus femeia.

După cum zice, sunt 18 ani de când se rade în cap în octombrie. „Uneori, eram cheală pentru că făceam tratament. Am luat decizie de a o face în fiecare an pentru că oamenii trebuie să înţeleagă că părul este ultima grijă în momentul în care ajungi să fii pacient la oncologie. Şi foarte multe femei amână începerea tratamentului îngrozite de faptul că îşi vor pierde părul. Mi-am promis că voi face acest gest până la sfârşit şi aşa voi face”, a explicat Corina, care îşi doreşte să încurajeze astfel femeile diagnosticate cu orice formă de cancer şi „să înţeleagă că nu podoaba capilară e cea care decide viaţa şi sănătatea noastră”.

Ce spune despre cei trei juraţi

Referindu-se la Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, a spus că „nu au aere de vedete şi de persoane publice. Mi-a plăcut că nu sunt genul care să aştepte să-i aplauzi. Sunt oameni şi mi se pare o chestie foarte mişto".

„Trebuie să măsor INR-ul săptămânal"

Face conserve pe care le vinde, deoarece vrea să achiziţioneze un aparat care costă 3.500 de lei, pentru măsurarea INR-ului. „Cei care suferă de cancer se îmbolnăvesc foarte des de inimă, din cauza tratamentului care este foarte agresiv. Cum am păţit şi eu de altfel. Trebuie să măsor INR-ul săptămânal", a explicat Corina.

Şoc după Chefi la Cuţite. „I-am blocat!"

După participarea la emisiune, femeia a fost şocată în contextul în care a primit... cereri de căsătorie. „I-am blocat! Cum să trimiţi SMS că mă iubeşti după ce m-ai văzut la emisiune, cu poze de la ţară, că are şi vacă, şi capră. Sunt şi astfel de oameni, trebuie să-i luăm ca atare".

De asemenea, a povestit şi ceea ce i s-a întâmplat când a fost să-şi facă cumpărăturile din piaţă. „Cel de la care iau seminţe tăbărâse să mă pupe! Îi zic: tu eşti sănătos la cap? Doamne fereşte! Eu am aproape 60 de ani", spune Corina.

„Nici măcar medicii nu credeau că o să depăşesc momentul"

De-a lungul vieţii sale, a ajutat numeroase persoane prin asociaţia pe care a condus-o. „Am făcut cabinete medicale, inclusiv cabinet stomatologic. Am fost ajutată şi de o fundaţie din Danemarca", însă în momentul în care a încetat să mai aducă ajutoare, „marea majoritate a membrilor s-au retras. Asta m-a şi făcut să încetez activitatea. Din păcate, acesta este omul. Întotdeauna te întreabă ce primeşte. O întrebare care-ţi provoacă o mare silă", spune Corina.

„Am avut o perioadă în care eram în scaun cu rotile, aveam 186 de kg. A fost extraordinar de rău, nici măcar medicii nu credeau că o să depăşesc momentul. Dacă stau mai mult de vorbă de ce mi s-a întâmplat plâng, sunt om. Dar îmi trece imediat", spune Corina, care, în ciuda dificultăţilor prin care a trecut, nu uită niciodată să zâmbească şi să le transmită oamenilor un mesaj pozitiv: viaţa, indiferent de cum e ea, merită trăită!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel