EXCLUSIV  Cezar Osiceanu, noi dezvăluiri în scandalul de la Tarom vizavi de moțiunea de cenzură

Avion FOTO AGERPRES
Avion FOTO AGERPRES

Cezar Osiceanu, unul dintre cei mai buni piloți români, după ce a rupt tăcerea în scandalul privind așa-zisa ”ținere la sol a avioanelor” în ziua moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, a venit cu noi dezvăluiri.

”In data de 7 Octombrie a avut loc adunarea generală a sindicatului pilotilor. In ședința liderul SPLR Andrei Rusu si viceliderul Antohi Popescu au declarat membrilor prezenți ca directorul general Mezei a cerut semnarea de către SPLR a unui CCM pe doi ani de zile strict in condițiile actuale si fara acordarea nivelarii promise de către fostul Dir gen Wolf. Lucru refuzat de către ei!


De asemenea, a cerut ca in pofida refuzului SPLR de semnare a unui CCM sau acord celelalte Sindicate au semnat un acord care devine obligatoriu si pentru piloți, membri sau nemembri de sindicat. Acordul este in condițiile actuale fara acordarea banilor promiși pentru uniformizarea veniturilor pilotilor.


Ei au mai spus si ca au fost refuzați a fi primiți de către doamna Mezei timp de 3 luni la discuții si negocieri timp in care au susținut ei, piloții, că au fost foarte prost văzuți si tratati de ea mai ales in urma refuzului comunicat direcțiunii Tarom de semnare a CCM propus.


O parte dintre piloți au cerut ca sa fie acționată in judecată Tarom pentru neacordarea: sporului de Aviatie, sporului pentru sărbătorile legale si weekendurile lucrate (câștigat de către pilotul Vasile Claudiu la fond si cu care a executat Tarom cu suma de aproape 90 mii euro) plus alte drepturi legal prevăzute si neacordate de către Tarom.

La solicitarea acestor piloți, Șerban Căpitan a propus sa nu se dea Tarom in judecată decât de anul viitor motivând ca in acest fel piloții vor fi mai bine priviți la negocieri (care negocieri vor incepe abia la anul prin septembrie după epuizarea acordului in uz! Lucru nespecificat de vorbitor insa!)


Piloții îngrijorați de problema moțiunii de cenzura au fost liniștiti personal de către Serban Capitan care a zis: "daca pica moțiunea tot sora mea rămâne director! Chiar daca trece moțiunea si pica guvernul tot ea rămâne director general! Si daca vine PNL-ul tot ea va rămâne va asigur eu!" No comment!”, a relatat Cezar Osiceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel