CExN PSD. Tudose-Dragnea, război. Chirieac: Cum îl ajută statul paralel pe Dragnea

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, conflictul din PSD, plecând de la poziția primarului Capitalei, Gabriela Firea. 

Gabriela Firea susține că Liviu Dragnea a numit doi premieri fără să consulte partidul.

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3: ”Chiar așa s-a întâmplat. Eu mă întreb cum a putut să conducă partidul la victorie când, în mod evident, Liviu Dragnea nu are oameni în jurul lui. Nu se poate așa ceva! După Sorin Grindeanu, Mihai Tudose. Doamna Firea se impune în acest moment sensibil ca un lider alternativ, real pentru orice funcție de grad zero în această țară, fie de președinte PSD, fie de prim-ministru. Până una-alta, dânsa știe un lucru, cum am aflat și noi: Mihai Tudose nu va demisiona. Ori, ca PSD să meargă iar în Parlament să bage moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern e prea mult. Nu că nu ar trece moțiunea de cenzură, dar Liviu Dragnea ar avea o problemă uriașă exact în ceea ce se spune: îi pui fără să te consulți cu noi, se iau toate deciziile greșite și, la sfârșit, ciupește statul paralel.

Statul paralel - PSD - Dragnea - Tudose

Ce anume ține tot partidul în jurul lui Liviu Dragnea în acest moment? E paradoxal ceea ce vă spun: exact statul paralel, mai bine spus frica de statul paralel. Statul paralel împiedică grav competiția în politică. Democrațiile liberale se bazează pe competiție economică- statele cele mai dezvoltate și prospere sunt cele cu cea mai puternică competiție economică- și pe competiție politică. În momentul acesta, statul paralel, în special prin procuratură, a afectat grav competiția politică. (...) PSD-ul are reflexele, dar este blocat de această presiune externă a statului paralel. Atunci, lumea stă în jurul lui Liviu Dragnea de frica statului paralel. De cealaltă parte, Mihai Tudose a avut, mai în glumă, mai în serios, o etichetă de om al statului paralel, n-a simțit la timp necesitatea de a șterge această etichetă, iar acum partidul îl vede ca pe un corp străin, așa cum l-a văzut și pe Sorin Grindeanu.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel