CEx PSD. Viorica Dăncilă: Liderul Partidului nu poate fi înlăturat prin Congres

Liderul eurodeputaţilor social-democraţi români, Viorica Dăncilă, a subliniat, luni, înaintea Comitetului Executiv Naţional al PSD, că preşedintele unui partid nu poate fi înlăturat prin congres. 

Întrebată dacă ar simţi că există în cadrul PSD semne că s-ar dori înlăturarea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului, ea a replicat: "Categoric, nu". 

"Liviu Dragnea este ales de către toţi membrii de partid, din toată ţara. Nu poate fi înlăturat preşedintele printr-un congres - pentru că am văzut aceste declaraţii făcute de unii şi alţii - pentru că nu dă voie statutul. Nu ai cum să înlături un preşedinte într-un congres, un preşedinte care este ales de membrii din toată ţara. Nu se pune problema înlăturării lui Liviu Dragnea. (...) Atunci când în toată ţara peste 500.000 de oameni au votat pentru preşedintele partidului, cum să îl demiţi? Nu este o funcţie publică, în care cineva este numit. Este un preşedinte ales al PSD", a declarat ea la sediul PSD. 

În ce priveşte o restructurare a Guvernului, ea a precizat că trebuie cântărite argumentele pro şi contra. A mai arătat că este mulţumită de rezultatele Guvernului, în contextul în care bilanţul a reliefat îndeplinirea a 90% din obiectivele pentru 2017. 

"Trebuie să vedem argumentele care susţin o restructurare şi cele care sunt împotriva acestei restructurări. Le punem în balanţă şi vedem. (...) Am văzut bilanţul făcut pe zece luni, anul trecut. Într-adevăr, Guvernul şi-a făcut treaba. Mai mult, am văzut faptul că avem o creştere economică - prima la nivel european - recunoscută de altfel de toate instituţiile europene. Aceasta demonstrează că Guvernul şi-a făcut treaba", a menţionat Dăncilă. 

Ea a mai precizat că alegerea unui prezidenţiabil ar trebui făcută în cursul lui 2018, având în vedere că anul acesta este premergător celor două rânduri de alegeri: europarlamentare şi prezidenţiale. În ce priveşte o candidatură a Gabrielei Firea, a arătat că aceasta este decizia Congresului. 

[citeste si]

Dăncilă a opinat că prezidenţiabilul trebuie să fie un membru PSD. 

"Suntem un partid mare, suntem cel mai mare partid din România şi este normal să avem candidatul nostru", a spus ea. 

În ce priveşte criteriile de integritate, ea a apreciat că în cazul acestora trebuie aplicată "aceeaşi măsură pe care o dorim şi la nivel european, şi la nivel naţional". 

"Ştim foarte bine că există o directivă europeană care spune că există prezumţia de nevinovăţie până la o condamnare definitivă. Eu cred că această directivă europeană pe care trebuie să o armonizăm în legislaţia naţională trebuie să o armonizăm şi în integritatea fiecărui partid. Nu putem să mergem cu dublă măsură", a conchis europarlamentarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel