CEx PSD, deciziile zilei. Chirieac, despre ieșirea de la guvernare a ALDE

Tăriceanu
Tăriceanu

Liderii PSD din țară se reunesc, luni, într-o ședință a Comitetului Executiv, unde agenda discuțiilor include și soarta coaliției de guvernare, în contextul în care partenerii de la ALDE negociază cu Pro România pentru formarea unei noi alianțe politice. Bogdan Chirieac a vorbit, în aceste condiții, despre stabilitatea politică a țării, dar și despre șansa pe care ALDE o are în prezent.

„Eu cred că stabilitatea politică a României ar putea fi pusă în pericol. Gândiți-vă că, în două săptămâni, Parlamentul revine la lucru, iar în acel moment PNL va fi obligat – fie că vrea, fie că nu vrea – să introducă o moțiune de cenzură. Un guvern minoritar are puține șanse, acum, în România, când lumea este foarte implicată în campania electorală prezidențială. În opinia mea, căderea guvernului PSD, care nu ar fi deloc în favoarea președintelui Klaus Iohannis, nu ar fi nici în favoarea stabilității politice și economice a țării. În partea cealaltă, să fim serioși, cine este pregătit pentru guvernare: Ludovic Orban? Domnul Goțiu de la USR?", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, luni, 12 august, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii „Previziuni" de la Antena 3.

Despre șansa pe care o are ALDE

Întrebat ulterior ce ar însemna pentru Călin Popescu-Tăriceanu și candidatura sa la alegerile prezidențiale din acest an ieșirea ALDE de la guvernare, a răspuns astfel: „Eu cred că ar fi o decizie greșită. ALDE trebuie să rămână pe eșichierul politic românesc, pentru că a fost depozitarul liberalismului autentic. Când PNL aplauda cătușele și abuzurile din justiție, murdărind sigla partidului, ALDE nu a făcut lucrul acesta, în schimb a respectat liberalismul autentic. Acum, dacă Călin Popescu-Tăriceanu, împins de Victor Ponta, iese de la guvernare, există toate șansele ca acest partiduleț să dispară până anul viitor. Șansa ALDE, acum, este că are structuri în teritoriu, se află la putere, poate să-și revină după dezastrul din 26 mai, poate să facă 5% și la locale și la parlamentare".

„Dacă iese de la guvernare, sperând că, alături de Pro România, nu știu ce s-ar întâmpla, ALDE se va afla într-o situație dificilă. Mai ales că, să fim serioși, Călin Popescu-Tăriceanu, fără structurile PSD în teritoriu, sau fără structurile PNL, sau fără structurile online ale USR, nu are șanse la președinție. Te bazezi pe clasic – PSD și PNL - sau pe online, USR. ALDE nu are nimic", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel