CETĂȚENIE. Traian Băsescu, DECIZIA Judecătoriei Chișinău

Judecătoria Chişinău a respins, luni, cererea fostului preşedinte Traian Băsescu privind anularea decretului de retragere a cetăţeniei moldoveneşti, scrie Unimedia.

Fostul preşedinte al României nu a vrut să comenteze decizia magistraţilor, afirmând că urmează să se consulte cu avocatul dacă va ataca decizia Judecătoriei la Curtea de apel.

Avocatul lui Traian Băsescu, Andrei Bivol, a calificat decizia judecătorilor ca fiind nefondată.

"Mi se pare o decizie inegală. Igor Dodon a încercat în mod flagrant să retragă cetăţenia, în lipsa unei decizii a Ministerului de Interne, a SIS. Faptul că atunci când a primit cetăţenia Traian Băsescu ar fi ascuns că figura în mai multe dosare de urmărire penală, este un argument inconsistent pentru că erau fapte cunoscute, notorii, iar preşedintele Timofti cunoştea acest lucru”, a declarat Andrei Bivol.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile, scrie Unimedia.

Traian Băsescu şi soţia sa au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova la 3 noiembrie 2016, după ce au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. 

Ulterior, în 3 ianuarie 2017, imediat după ce a fost ales preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul prin care i-a retras cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel