Cererea bate oferta. Prea puține bilete de tratament la Casa de Pensii Caraș-Severin

Aproximativ 2.500 de cereri pentru biletele de tratament au fost înregistrate, până în prezent, la nivelul Casei Judeţene de Pensii (CJP) Caraş-Severin, fiind alocate însă mai puţin de 200 de bilete.

"Numărul cererilor se ridică la 2.426. Pentru primele şase serii au fost alocate 192 de bilete, fiind vândute 192. Casa de Pensii înregistrează cererile de acordare a biletelor de tratament direct în aplicaţia informatică SPA, aplicaţie care s-a utilizat şi pentru actualizarea eventualelor modificări ce au apărut la eliberarea biletelor, precum şi la repartizarea biletelor de tratament balnear către beneficiari. Cererile se completează numai pe formularul aprobat, însoţite de actele justificative medicale, cuponul de pensie şi/sau hotărârea de aplicare a unor legi speciale, urmând a se depune la sediul Casei Judeţene de Pensii Caraş-Severin, fie personal, fie prin poştă, fax, e-mail, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, prin cerere solicitantul putând opta pentru cel mult trei staţiuni", a declarat miercuri, directorul Casei Judeţene de Pensii, Dorin Brăilă, în şedinţa Comitetul consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice din judeţul Caraş-Severin.

Repartizate după punctaj



Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar a tratamentului balnear este de 12 zile. Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare, în funcţie de stabilirea unui punctaj şi ţinându-se cont de anumite criterii.

Biletul repartizat poate fi eliberat următorului solicitant în funcţie de punctajul obţinut şi de opţiunea acestuia, sau altui solicitant fără punctaj, biletul fiind considerat disponibil, cu şapte zile înainte de începerea seriei. De asemenea, cu cel puţin cinci zile înainte de plecarea în staţiune, numărul de bilete de tratament balnear nevalorificate, pe serii şi staţiuni, precum şi solicitările de suplimentări, se comunică de către Casa Judeţeană de Pensii Caraş-Severin, Casei Naţionale de Pensii.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii sau este beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilete de tratament balnear prin sistemul public de pensii.

Prima zi de intrare a primei serii a fost data de 18 martie, iar ultima serie se încheie la data de 3 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel