Ceremonie funerară Niki Lauda - Formula 1, un ultim omagiu

Formula 1 aduce un ultim omagiu fostului campion mondial Niki Lauda.

Lumea Formulei 1 şi admiratorii lui Niki Lauda îşi iau rămas bun, miercuri, de la fostul triplu campion mondial austriac decedat pe data de 20 mai la vârsta de 70 de ani, în cadrul unui omagiu public la catedrala Sfântul Ştefan din Viena, informează AFP. Pilotul britanic Lewis Hamilton şi ansamblul echipei Mercedes, la care Lauda era vice-preşedinte onorific, precum şi fostul patron al Formulei 1 Bernie Ecclestone se vor afla printre personalităţile aşteptate la funeralii.

Un fapt fără precedent pentru un sportiv în Austria, marele public se va putea reculege în cursul dimineţii în faţa sicriului depus în mijlocul catedralei, înaintea unei ceremonii religioase la care sunt invitate 300 de persoane. Niki Lauda va fi îmbrăcat în combinezon de pilot şi casca sa va fi depusă pe sicriu. Contrar celor anunţate iniţial, sicriul nu va fi deschis.

Ceremonie funerară Niki Lauda

În cursul ceremoniei vor rula piesele muzicale 'Amazing Grace', 'Fast Car' a lui Tracy Chapman, Imagine a lui John Lennon şi 'Hero' de la Family of the Year, a anunţat unul din preoţii catedralei, Toni Faber. Printre cei care vor lua cuvântul la ceremonia funerară se vor afla preşedintele Republicii, Alexander Van der Bellen, foştii piloţi francez Alain Prost şi austriac Gerhard Berger, precum şi actorul hollywoodian de origine austriacă Arnold Schwarzenegger.

Ceremonia de înmormântare propriu-zisă a fostului campion austriac, figură emblematică a Formulei 1 şi erou naţional, se va desfăşura în intimitatea familiei într-un loc păstrat secret, au anunţat apropiaţii. Tată a doi copii din prima căsătorie, Niki Lauda mai avea doi copii gemeni născuţi în 2009 cu cea de-a doua soţie, Birgit Wetzinger. Municipalitatea din Viena a propus ca Niki Lauda să fie înmormântat în careul de onoare al Cimitirului central din capitală, acolo unde îşi duc somnul de veci Franz Schubert şi Johann Strauss.

A scăpat cu viață dintr-un accident

Lauda, legenda circuitelor în anii 1970-1980, a fost la un pas de moarte în 1976, când a fost victima unui grav accident în timpul Marelui Premiu al Germaniei. Maşina sa a luat foc după o ieşire de pistă, iar austriacul a scăpat cu viaţă graţie intervenţiei altor piloţi.

El a marcat istoria acestui sport, pe care a ales să-l practice în ciuda opoziţiei unui tată foarte bogat, arătându-se meticulos în pregătirea sa şi în determinarea la volan. Pasionat, de asemenea, de aviaţie, Niki Lauda a fondat în 1979 compania sa aeriană Lauda Air, preluată de Austrian Airlines în 2002.

Citește și:

Niki Lauda a murit. De la ce au pornit problemele de sănătate

Auto: F1. Lewis Hamilton îi mulţumeşte lui Lauda pentru că l-a convins să vină la Mercedes

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel