Cercetătorii din Hong Kong au tras alarma: 44.000 de cazuri de coronavirus

Cercetătorii din Hong Kong au transmis că infecția a ajuns la 44.000 de persoane.

Cercetătorii din Hong Kong au transmis că guvernele ar trebuit să ia măsuri serioase pentru restrângerea deplasărilor populației, dacă vor limitarea epidemiei coronavirusului, spunând că infectările au ajuns la 40.000 de persoane, conform Agerpres.

Un grup de oameni de știință ai Universității din Hong Kong (HKU) a avertizat în privința propagării accelerate a virusului, care a provocat 80 de decese în China.

În total, 2.744 de cazuri au fost confirmate oficial în China, printre care și cel al unui bebeluș de nouă luni, iar suspiciunile de îmbolnăviri s-au dublat într-un interval de 24 de ore, ajungând la aproape 6.000.

În cazul în care devine epidemie mondială

„Trebuie să ne pregătim pentru situația în care această epidemie specifică va deveni o epidemie mondială", a declarat Gabriel Leung, conducătorul unei echipe de cercetători de la HKU.

„Măsuri importante și draconice pentru limitarea deplasărilor populației ar trebui impuse cât mai curând posibil", a adăugat Leung.

„Numărul cazurilor confirmate care prezintă simptome ar trebui să fie de ordinul 25.000-26.000 în ziua Noului An Chinezesc", care a fost sâmbătă, a estimat Leung cu prilejul unei conferințe de presă la Hong Kong, demonstrând cu ajutorul unor reprezentări grafice.

44.000 de cazuri

Incluzând și persoanele în cazul cărora virusul se află în perioada de incubație și care nu prezintă încă simptome, cifrele se apropie de 44.000 pentru ziua de sâmbătă, a estimat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel