Cercetările la Caracal, oprite. Dan Antonescu: Sunt explicaţii puerile. De asta nu indică locul

Specialistul criminolog Dan Antonescu a explicat, la Antena 3, că amânarea cercetărilor din cauza lipsei lui Gheorghe Dincă din Caracal este o greşeală, invocând astfel şi modificările aduse în ultimii ani Codului Penal, modificări care "favorizează suspectul". 

"Marea majoritate a modificărilor aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală vin în defavoarea anchetatorilor şi în favoarea celor suspectaţi. Până la a se schimba, nu am convingerea că este aşa, puteai să continui o cercetare a locului faptei în prezenţa avocatului celui cercetat, a unui martor asistent, nu erai suspicionat că aduci probe sau inventezi probe. 

Omul acesta cumva a făcut nişte modificări în casă, acea casă care oricum este o ciudăţenie arhitectonică, dar îmi aduc aminte de pe vremea când se discuta dosarul Cioacă, există o înregistrare de la acea benzinărie. Omul acela, în momentul în care discuta cu colegii lui, în permanenţă se interpunea între maşină şi colegii lui. Nu afirm că în portbagaj era un cadavru, dar cumva el apăra acel loc prin prezenţa sa. Am studiat limbajul mimico gestic al lui Dincă şi pot să afirm că minte grav. Să nu se ia în calcul doar recunoaşterea celor două victime, să nu se considere că există doar două cadavre. Trebuie să se caute foarte bine pe proprietatea lui şi în casă", a spus Dan Antonescu la Antena 3. 

De ce nu indică zona unde sunt cadavrele

Întrebat dacă Gheorghe Dincă îi duce pe anchetatori pe piste greşite, Dan Antonescu a replicat că acesta nu ar fi putut să uite locul unde a aruncat cadavrele. 

"Este foarte posibil, fiind născut, crescut, trăit, nu poate invoca faptul că a fost dus ziua într-o zonă în care a aruncat noaptea un cadavru. Este o explicaţie puerilă, pentru că oamenii de acolo ştiu zonele cu ochii închişi. El se fereşte, dacă Doamne fereşte a ucis fetele, să arate locul unde le-a dus, pentru că acolo nu sunt doar cele două. Luăm în calcul varianta că nu poate fi prezent, dar ar trebui cineva de-al casei să fie prezent, iar toate activităţile de cercetare ar putea fi executate", a completat specialistul crimonolog. 

Gheorghe Dincă a fost dus la Bucureşti pentru expertiza psihiatrică, iar până la întoarcerea sa la Caracal cercetările la faţa locului au fost oprite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel