'Centrul de zi pentru vârstnici' Alba Iulia, extins şi modernizat cu fonduri europene de peste 2,2 milioane de lei

,,Centrul de zi pentru vârstnici'' Alba Iulia va fi extins, reabilitat şi modernizat cu fonduri europene, urmând să aibă, de anul viitor, şi un serviciu nou de kinetoterapie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului, Voicu Paul.

,,Valoarea nerambursabilă atrasă de municipiul Alba Iulia este de 2,2 milioane de lei, la care se adaugă contribuţia proprie de 45.000 de lei şi cheltuieli neeligibile de 387.000 de lei', a afirmat Voicu Paul. Proiectul vizează creşterea numărului beneficiarilor de la 800 de persoane în 2017 la 1.200 de persoane până în 2023.

Beneficiarii sunt vârstnici de peste 65 de ani. Se are în vedere extinderea, modernizarea, dotarea cu echipamente, instalaţii şi mobilier adaptate nevoilor persoanelor vârstnice, crearea unui serviciu nou de kinetoterapie, disponibil începând cu anul 2020, creşterea capacităţii administrative a centrului şi promovarea voluntariatului şi a îmbătrânirii active la nivelul municipiului. Concret, va fi reabilitată infrastructura centrului, în suprafaţă de 545 metri pătraţi, care va fi extins, totodată, cu peste 85 de metri pătraţi.

Totodată, va fi modernizat cabinetul medical, va fi amenajată şi dotată o sală de terapie ocupaţională, precum şi una de gimnastică. Un alt obiectiv vizează realizarea sistemului de management inteligent al clădirii şi gestionarea acesteia de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii smart.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel