Centru de zi pentru persoanele cu Alzheimer în cadrul Complexului Multifuncțional ”Caraiman”

Cetățenii de toate vârstele, cu domiciliul legal în Sectorul 1, cu afecțiuni neurologice și neurodegenerative beneficiază de îngrijire de specialitate în cadrul celui mai nou centru deschis în cadrul Complexului Multifuncțional ”Caraiman”.

Persoanele diagnosticate cu boala Alzheimer, demență senilă, demență fronto-temporală, demență AVC, demență mixtă sau boala Pick sunt luate de la domiciliu de personal autorizat și aduse în cadrul Centrului de Zi Alzheimer unde beneficiază de terapie ocupațională și alte activități care îi ajută să dobândească anumite abilități. În plus, aparținătorii acestor bolnavi primesc servicii de consiliere psiho-socială.

Ne-am propus să diversificăm serviciile medicale pe care le oferim cetățenilor Sectorului 1 prin intermediul Complexului Multifuncțional Caraiman. Deschiderea acestui centru răspunde unei nevoi reale a persoanelor care au în familie membri cu boli neurologice. În acest fel, calitatea vieții pacienților crește semnificativ, iar familiile lor sunt ușurate de sarcini greu sau imposibil de îndeplinit”, afirmă primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Recuperare medicală

 

Tot în cadrul acestui Centru, locuitorii Sectorului 1 cu afecțiuni ortopedice, post-traumatice sau post-operatorii, oncologice sau neurologice beneficiază de consultații și recomandări medicale de specialitate, precum și recuperare medicală: fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională.

În Sectorul 1 funcționează, încă din anul 2008, Complexul Multifuncțional ”Caraiman” care oferă o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureştenii cu venituri reduse din Sectorul 1 care au probleme de sănătate. Stomatologie, cardiologie, ginecologie, oftalmologie sau ORL sunt câteva dintre cabinetele cu aparatură performantă care funcționează în cadrul acestui centru medical. De asemenea, Complexul Caraiman are și un serviciu de ambulanță socială cu patru mașini, medici șiasistente, prin care se asigură asistență medicală la domiciliu pentru persoanele în vârstă cu probleme grave de sănătate, cu pensii mici, persoane care au suferit accident vascular cerebral, infarct sau au alte probleme neurologice și nu se pot deplasa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel