Centre de arși în București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș. Bodog: Garantez

Spital
Spital

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a declarat luni seară că noi centre de arşi vor fi la Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Târgu Mureş, el susţinând că aproape săptămânal este apelat telefonic noaptea primind mesaje de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă potrivit cărora nu există capacitatea necesară pentru a fi acoperite toate cazurile. 

"Aproape săptămânal primesc telefon noaptea, mesaje de la COSU (Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă), că sunt cazuri de arsuri pe care nu au unde să le pună, pentru care nu există capacitate. Şi o spun cu amărăciune şi cu reproş: am avut un guvern care a venit pe arşi, nu e nici un secret, guvernul Cioloş a venit pe arşi şi nu a făcut absolut nimic pentru arşi. În timpul acestui guvern s-a închis secţia de la Spitalul de arşi şi tot în timpul acestui guvern s-a creat acel scandal de la Spitalul Universitar. Am redeschis Spitalul de arşi, chiar dacă au existat tot felul de semnale că acolo sunt bacterii în pereţi, am trimis Direcţia de Sănătate Publică de două ori să verifice înainte de a deschide, dar trebuie spus acest lucru: Spitalul de Arşi - secţia de Terapie Intensivă - a fost renovat de Primăria Sectorului 1. (...) Secţia funcţionează şi nu sunt probleme", a spus ministrul sănătăţii la Realitatea TV. 

Florian Bodog a amintit că urmare a finanţării primite de la Banca Mondială a fost iniţiată construcţia unor centre noi de arşi. 

"Două centre vor fi în Bucureşti, deocamdată facem studiile de fezabilitate, unul la Bagdasar, unul la Grigore Alexandrescu. Un centru va fi la Timişoara, unul la Târgu Mureş şi unul la Iaşi. Deci, acoperim ţara oarecum simetric. (...) Ştiu cu subiect şi predicat despre ce este vorba, specialitatea mea fiind chirurgie plastică, vă garantez că aceste centre se vor face", a afirmat ministrul. 

Fără CT și RMN

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre problemele cu care se confruntă spitalele, el precizând că sunt unităţi sanitare în ţară, indiferent că sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii sau a administraţiilor locale, care sunt dotate foarte bine, cu tot ce au nevoie, dar sunt şi altele care au probleme. 

"Există spitale judeţene care nu au nici computer tomograf, nici RMN propriu şi acesta este unul dintre programele prinse în programul nostru de guvernare - un CT şi un RMN pentru fiecare spital judeţean. (...) Vom aduce CT-uri şi RMN-uri în toate spitalele din România. (...) E important, pentru că, tot aşa, nu ştiu dacă sunt 200 de km până la un spital judeţean care nu are CT şi nu mai are nici în contract, deci şi CT-ul privat cu care avea contract s-a stricat. Şi am căutat tot felul de posibilităţi de a-l înlocui, dar cea mai rapidă este de a lua unul nou", a spus Bodog, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel