EXCLUSIV  Centralele termice, pericolul ascuns din apartamente. Laszlo Attila: Statisticile sunt îngrijorătoare

Case - blocuri
Case - blocuri

Laszlo Attila, seful Comisiei de Sanatate din Senat, a acordat un interviu DC Medical în cadrul căruia a vorbit despre mai multe subiecte de interes. 

Laszlo Attila a acordat un interviu DC Medical în cadrul căruia a răspuns şi întrebărilor venite, în direct, de la cei care au urmărit emisiunea. Una dintre problemele ridicate de către o ascultătoare care a sunat în timpul emisiunii este legată de centralele de apartament şi informaţiile potrivit cărora acestea ar da noxe periculoase pentru sănătatea oamenilor. 

"Trebuie să explic puţin despre ce este vorba: timp de 4 ani am fost viceprimar al Clujului şi atunci am fost căutat de un distins profesor, domnul Benga, domnia sa a lucrat împreună cu domnul profesor Palade în Statele Unite. Domnia sa mi-a pus la dispoziţie un studiu clinic pe care l-a făcut pe durata a 15 ani în care a monitorizat starea de sănătate a populaţiei care stă la bloc, pe nivele, şi le-a comparat cu starea de sănătate de dinaintea montării de centrale termice, pe nivele. Domnia sa stă la etajul patru, acolo unde situaţia este mai gravă decât la parter, de exemplu", a explicat senatorul pentru DC Medical.

Statisticile sunt îngrijorătoare

Legislaţia actuală şi cea în construcţii a impus instalarea coşurilor şi aducerea lor deasupra nivelului maxim al clădirii, iar domnia sa, prin 2011, a actualizat acest studiu prin care a semnalat că suntem în situaţia în care ne-ar sta în faţa unui geam deschis o maşină cu motorul pornit. La ora actuală, în localităţile mari unde s-a renunţat la sistemul de încălzire centralizat, la populaţia în vârstă, pe lângă faptul că au crescut exponenţial bolile respiratorii şi cardiace au început să apară şi nanoparticulele de cărbune în ţesutul nervos.

”Există o soluţie tehnică foarte simplă: trebuie făcut un coş comun şi introduse aceste coşuri care vin de la fiecare centrală de apartament. Eu am trimis, la acea vreme, o solicitare la Ministerul Dezvoltării. Cred că acest lucru va trebui reluat, pentru că nu este deloc în regulă. Statisticile sunt îngrijorătoare”, a declarat senatorul Laszlo Attila.  

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către senatorul Laszlo Attila:

Vezi şi: OUG 7/2019. DNA: GRECO şi Moneyval nu au fost consultate

Lovitură cu salariile la o multinațională, valabilă și în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel