Centrală nucleară în Marea Britanie: Comisia Europeană și-a dat acordul. Viviane Reding, revoltată

Viviane-Reding-310x186
Viviane-Reding-310x186

Comisia Europeană a aprobat planul Marii Britanii de a construi o centrală nucleară, prima într-o generație, cu ajutor de la stat. Proiectul are un cost estimat de cel puțin 24,5 miliarde de lire sterline.

Comisarul european pentru Competiție, Joaquim Almunia, vorbește despre costuri mult mai ridicate, care ar putea ajunge la 34 de miliarde de lire sterline.

Centrala de la Hinkley Point ar putea să furnizeze energie începând cu 2023.

Comisia Europeană a examinat planul înaintat de Marea Britanie încă din decembrie 2013, pe fondul îngrijorărilor că Londra a fost prea generoasă cu contractantul EDF Energy, încălcând regulile privind ajutorul oferit de stat.

Decizia de a aproba proiectul de la Hinkley Point a fost luată în ciuda opoziției mai multor state și este de așteptat să aibă parte de mai multe provocări legale.

Fostul comisar european pentru Justiție și Drepturi Fundamentale, Viviane Reding, în prezent europarlamentar, s-a arătat revoltată de hotărârea Executivului de la Bruxelles. ”Comisia Europeană permite ca Marea Britanie să ofere bani publici pentru Hinkley. Ce rușine să favorizezi energia nucleară în detrimentului celei regenerabile și ce decizie inoportună”, scrie ea pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel