Centenarul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Centenarul Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia
Centenarul Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia

Luna februarie este luna în care Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia îmbracă haină de sărbătoare pentru a marca cei 100 de ani scurși de când au luat loc în băncile instituției de învățământ primii elevi și de când au deschis larg porțile minții și ale sufletului învățăceilor lor primele cadre didactice ce au slujit cu respect și devotement această școală.

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba nu putea să nu își aducă un semnificativ aport cultural la acest mare eveniment, fiind prezentă în programul manifestărilor cu trei momente distincte.

Marți, 12 februarie 2019, la sala multimedia a Colegiului Național ,,Horea, Cloșca și Crișan" se va derula proiectul Caravana literară scriitori în școală, un proiect ce are ca principal obiectiv intermedierea unor întâniri directe între elevi și scriitori. Desfășurându-se în cadrul marii sărbători a colegiului, de această data la caravan vor fi prezenți scriitori al căror destin s-a intersectat cu unitatea de învățământ fie ca foși elevi, fie ca dascăli. Sub genericul ,,Itinerarii poetice" vor fi prezentate cărți ale autorilor Silvan Stâncel, Felicia Colda și Daniela Barb Floroian și va fi lansată cartea de poezie ,,Șoaptele luminii" a profesoarei Sonia Elvireanu. Carte va fi prezentată de conf.univ.dr. Rodica Chira. Momentul prezentărilor de carte va fi încununat cu un recital de poezie susținut de Rodica Chira, Sonia Elvireanu și Felicia Colda și cu două momente artistice susținute de elevii Colegiului National ,,Horea, Cloșca și Crișan" coordonați de prof. Lodoabă Liviu și de trioul instrumental Trio Alla Breve format din profesorii Tudor Dragoș, Cristina Rodean și Ovidiu Romoșan.

Al doilea eveniment cultural dedicat centenarului Colegiului ,,Horea, Cloșca și Crișan" va avea loc vineri 21 februarie 2019 la ora 12:00 la sala multimedia a colegiului. Cu acest prilej va fi lansat în prezența profesorilor și elevilor colegiului romanul ,,Ceața" al scriitoarei Sonia Elvireanu, fost cadru didactic al colegiului și membră a Uniunii Scriitorilor din România – filiala Alba – Hunedoara. Romanul va fi prezentat de profesorul Ironim Munteanu iar prezentarea va fi ilustrată de fragmente semnificative din text, lectorate de Felicia Colda. Evenimentul va fi încheiat de elevii colegiului cu un moment lirico-muzical coordonat de prof. Lodoabă Liviu.

Organizatorii celor două evenimente culturale sunt Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga" Alba, Asociația Alba Manche Împreună/Ami și Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan" din Alba Iulia. Alături de instituțiile organizatoare vor contribui la reușita evenimentelor ca parteneri Universitatea ,,1 Decembrie 1918" din Alba Iulia, Liceul de Arte ,,Regina Maria" din Alba Iulia și Asociația CulturArt din Alba Iulia. Proiectele fac parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga" Alba pentru anul 2019 și au ca scop organizarea de către bibliotecă a unor evenimente culturale menite să satisfacă cerințele exprimate de membrii comunității din județul Alba, arată un comunicat BJLB Alba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel