Centenar Marea Unire. Expoziție de artă la Universitatea Româno-Americană

Centenar. 150 de picturi ale elevilor de la Liceul "Dimitrie Paciurea" sunt expuse în incinta Universității Româno-Americane din Bd. Expoziției nr. 1B, Sector 1.

Centenar. Inaugurată vineri, 11 mai 2018 în prezența Primarului Dan Tudorache, expoziția cuprinde reproduceri după opere ale unor pictori celebri ca Vincent Von Gogh, Nicolae Tonitza sau Gustav Klimt, precum și lucrări proprii ale elevilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Lucrările au fost realizate sub coordonarea artistică a profesorului Sorin Ienulescu de la Liceul "Dimitrie Paciurea".

"Micile opere de artă ale copiilor de la Liceul „Dimitrie Paciurea" sunt un prilej de mândrie pentru noi toți și, mai ales, pentru oamenii din Sectorul 1. De aceea, obligația noastră, ca părinți și ca autorități publice, este să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a-i încuraja și a-i sprijini pe copiii talentați din comunitatea în care trăim", afirmă Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

[citeste si]

Expoziția este deschisă publicului până la data de 20 mai 2018, între orele 08.00 – 18.00, și este organizată în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Sectorului 1, Universitatea Româno-Americană, Universitatea Națională de Arte București și Liceul "Dimitrie Paciurea".

La inaugurare au mai participat rectorul Universității Româno-Americane, Prof.univ.dr. Ovidiu Folcuț, directorul Liceul "Dimitrie Paciurea", Ioan Ropotă, directorul Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, Romeo Clinciu, reprezentanți ai Consiliului Local Sector 1, precum și numeroși elevi, studenți și locuitori ai Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel