Celulă teroristă destrămată

Membrii unei celule teroriste care avea principală atribuție furnizarea de arme au fost arestați.

Poliţia olandeză a arestat două persoane la Amsterdam în cadrul unei anchete privind sursa armelor utilizate în atentatele comise la 13 noiembrie 2015 la Paris care s-au soldat cu 130 de morţi, a anunţat vineri parchetul, relatează AFP.

Poliţia a arestat, marţi, doi bărbaţi la Amsterdam, într-o anchetă privind originea armelor utilizate de către terorişti ai Statului Islamic în atentatele comise la Paris în 2015, a anunţat Ministerul public olandez, potrivit unui comunicat.

Cei doi suspecţi, cu vârsta de 29 şi 31 de ani, sunt bănuiţi că au fost "implicaţi într-un mod sau altul în furnizarea de arme" care au fost folosite la comiterea de atentate, a adăugat parchetul.

Sute de morți și sute de răniți

Revendicate de Statul Islamic, atacurile comise la 13 noiembrie 2015 la Paris şi Saint-Denis s-au soldat cu 130 de morţi şi sute de răniţi.

Mai multe arme de atac, cum ar fi puşti Kalaşnikov, precum şi explozivi, au fost folosite de atacatori. Potrivit ministerului public, "unii membri ai celulei jihadiste sinucigaşe ar fi mers în Olanda în octombrie 2015 pentru a colecta arme".

O anchetă efectuată de o echipa internaţională de anchetatori olandezi, belgieni şi francezi a evidenţiat aceste elemente, a precizat parchetul. Computere, telefoane mobile precum şi documente şi alte suporturi de date au fost confiscate din locuinţele celor doi bărbaţi arestaţi.

Suspectul de 29 de ani a apărut vineri în faţa judecătorului de instrucţie din Rotterdam şi va fi reţinut timp de cel puţin două săptămâni, când va fi reevaluat cazul său. Acesta din urmă nu poate avea contacte decât cu avocatul sau.

"Starea sănătăţii altui suspect nu-i mai permite să fie reţinut. Deoarece nu există altă posibilitate, bărbatul a fost eliberat joi, aşteptând rezultatele unei investigaţii mai aprofundate", a indicat parchetul.

Vezi și: Procuror DNA, mort. Declarația cumnatei lui schimbă tot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel