Urmărește emisiunea live


Celentano din "Las Fierbinţi". De unde a plecat inspirația personajului

Cetăţeanul turmentat, adică Celentano din "Las Fierbinţi", este deja foarte cunoscut şi îndrăgit din serialul de succes de pe Pro TV.

Însă de cine a fost inspirat cu adevărat personajul? Scenaristul Mimi Brănescu spune că personajul este inspirat de un fost coleg de clasă pe care îl porecleau Celentano. Însă la partea de compoziţie a lucrat în mare parte actorul Adrian Văncica, care spune că a combinat trăsăturile a trei beţivi pe care îi cunoaştea pentru a-i da viaţă lui Celentano, potrivit site-ului port.ro.

Unul dintre ei ştie şi glumeşte cu actorul mereu că trebuie să-i plătească drepturi de autor, iar ceilalţi doi nu se consideră beţivi şi nu ştiu că au fost muze pentru un personaj devenit atât de celebru.

Rupt din viaţa reală, rolul lui Celentano era pe punctul de a nu apărea în serial. Iniţial, scenaristul Mimi Brănescu a dorit ca partitura acestuia să fie interpretată de Mihai Mărgineanu. Nefiind actor, acestuia îi era foarte greu să îl joace, aşa că s-a decis să-l joace pe Ardiles. Dacă Adrian Văncica nu ar fi acceptat rolul, cel mai probabil s-ar fi renunţat la personaj.

[citeste si]

Actorul spune că nu este aşa de uşor să joci rolul unui beţiv filosof, mai ales că nu are foarte multe lucruri în comun cu acesta:

Celentano n-are copii, eu am. Celentano bea, eu nu beau. Celentano lipseşte nopţile de acasă, eu nu. Singura asemănare este numărul de la pantofi, a declarat Adrian Văncica pentru click.ro.

Acesta mai crede că "Las Fierbinţi" este pentru români ceea ce "Familia Bundy" a fost pentru America. Dacă în Statele Unite personajul lui Al Bundy era reprezentativ pentru cultura americanilor, pentru poporul român beţivii, fanfaronii, filosofii închipuiţi, primarii obtuzi, şmecherii satului sau de cartier fac parte din peisajul autohton de pretutindeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel