Celebru serial american, interzis în China. În episod, ironii la adresa represaliilor împotriva protestatarilor

Un celebru serial de animaţie, cunoscut pentru stilul provocator, a fost retras de pe toate site-urile din China, ca urmare a unui episod în care era batjocorită în mod deschis represiunea împotriva opozanţilor politici din China, relatează AFP.

Desenul animat South Park, care se află în acest an la cel de-al 23-lea sezon, oferă o privire asupra societăţii americane prin intermediul umorului, a parodiilor şi a unui ton sarcastic care de multe ori stârneşte controverse, srcie Agerpres. 

Cel mai recent episod, intitulat "Band in China", critică companii americane care sunt gata să facă orice pentru a-şi face un loc pe imensa piaţă chineză, chiar dacă asta înseamnă să facă pe plac Beijingului. De asemenea, episodul prezintă munca forţată dintr-un loc de detenţie chinez şi parodiază companii care cedează cenzurii în scop comercial.

Serialul, scos de pe site-urile chineze

Marţi, căutările pentru "South Park" pe Weibo, echivalentul chinez al Twitter, şi pe site-ul de critică de film Douban nu au dat niciun rezultat. Unele site-uri de streaming video trimiteau către episoade, însă acestea nu puteau fi vizionate.

Incidentul vine în condiţiile în care NBA (liga americană de baschet) şi franciza sa Houston Rockets se confruntă cu critici intense în China pentru un mesaj pe Twitter al unui lider al clubului care susţine protestatarii pro-democraţie din Hong Kong.

Pe Twitter, creatorii South Park, Trey Parker şi Matt Stone, au publicat scuze ironice pentru acest episod.

"La fel ca NBA, suntem fericiţi să primim cenzorii chinezi în casele şi inimile noastre", au spus ei. "Şi noi iubim banii mai mult decât libertatea şi democraţia", au adăugat ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel