Cele mai ciudate și periculoase metode contraceptive folosite în trecut

iubire
iubire

Oamenii care doresc să se bucure de relații intime fără risc de sarcină au astăzi numeroase metode contraceptive la dispoziție.

Acum, pentru a evita o sarcină, cuplurile pot folosi prezervative, diafragmă, pilule etc, dar ce soluții aveau oamenii în trecut înainte ca metodele actuale să-și dovedească eficacitatea?

În rândurile de mai jos găsiți cele mai bizare, dar și periculoase metode contraceptive:

1. Fecale de crocodil

În mai multe texte inscripționate pe papirus de egipteni au fost găsite metode care modificau aciditatea vaginului, creând un mediu neprietenos pentru lichidul seminal. Printre acestea se numără mierea, dar și excrementele de crocodil. Totuși este greu de crezut că această metodă deloc igienică a fost eficientă, cu excepția cazului în care eficacitatea s-a bazat pe mirosul amestecului sau chiar pe ideea în sine, capabilă să elimine dorința pasională.

2. Presarul din lemn

Presarul a fost folosit ca metodă contraceptivă spre sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea în Europa. Cuvântul "pesar" cuprinde o gamă mare de obiecte pe care femeile le-au introdus în vagine pentru a bloca sau ucide spermatozoizii. Unul dintre acestea era un dispozitiv confecționat din lemn. Unele erau făcute din cauciuc, metal sau os. În afară de faptul că produceau durere, provocau și infecții.

3. Săritura și strănutul

Ginecologul grec Soranus le recomanda femeilor, în secolul al doilea, să sară înapoi de șapte ori și să strănute imediat după ce au făcut sex pentru a evita sarcina. Argumentul din spatele acestei idei este că forța strănutului determină expulzarea materialului seminal din corpul femeii. Inutil să mai spunem că este o metodă complet ineficientă.

4. Prezervative din intestine de pește și oi

Între anii 1642 și 1688, se foloseau prezervative din intestine de pește și oi pentru ca oamenii să se protejeze de bolile cu transmitere sexuală. Aceste prezervative erau înmuiate în apă timp de câteva ore înainte de a fi folosite, astfel încât să devină mai flexibile și mai ușor de pus. După ce le foloseau, le spălau cu grijă, le puneau la uscat și le utilizau data viitoare. Seducătorul Casanova optase pentru prezervativele de in.

5. Testicule de nevăstuică

Între anii 100 şi 500, oamenii credeau că femeile care poartă testicule de nevăstuică în jurul gâtului în timpul actului sexual nu rămâneau gravide.

6. Mercur

Una dintre cele mai periculoase forme de contracepţie din trecut era consumarea mercurului. Femeile din China credeau că dacă iau mercur pot preveni o sarcină. Aceste femei consumau o cantitate de mercur care putea preveni sarcina, dar care să nu le pună viața în pericol, notează BBC MUNDO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel