Cele mai bune orașe din lume pentru shopping

Alexandru Ichim / 06 oct 2019 / 20:10
NewYork
NewYork

Unii călătoresc pe glob în căutarea unor localități istorice, pentru a mânca și bea din bucătăria locală sau pentru a se relaxa pe o plajă frumoasă. Alții sunt motivați de cumpărături pentru articole elegante.

Indiferent dacă sunteți în căutarea celor mai exclusiviste piese de design, oportunități de chilipir, retaileri de epocă și nu numai, acestea sunt unele dintre cele mai bune orașe din lume pentru a găsi oferte și a face cumpărături, scriu jurnaliștii de la CNN. 

1. Milano

 

Multe dintre cele mai cunoscute case de design de modă sunt italiene: Gucci, Prada și Versace. Aceste mărci de lux au toate magazinele emblematice în Milano, capitala modei legendare a Italiei. Fiind hub-ul italian pentru industria modei, stilul de stradă din Milano este pentru totdeauna plin de farmec.

2. Dubai

 

Dubaiul este pe hartă ca una dintre cele mai importante destinații de cumpărături din lume. Cantitatea de magazine de lux din Dubai este uimitoare. Aici există peste 100 de mall-uri în oraș. Destinația a devenit sinonimă cu cumpărăturile și a câștigat orașului porecla de „Do buy".

3. Paris

 

Paris te poate face să îți dorești să-ți zgudui întreaga garderobă și să începi cu noutăți și cu ținute care întruchipează irezistibilul mistic al fetei franceze. Fashionistele ar face bine să înceapă cu magazinele pariziene - destinații de cumpărături premium pentru următorul sezon.

4. Londra

 

Londra este sinonimă cu cumpărăturile de clasă mondială, dar în funcție de cursul de schimb, se știe că prețurile londoneze pot provoca un șoc. Aproape fiecare brand internațional se află în oraș, de la retaileri cu nume mari și mărci contemporane la lanțuri de modă ”rapidă”. Oxford Street este cea mai aglomerată stradă comercială din Europa. 

5. New York

 

Cumpărătorii serioși știu că New York este unul dintre cele mai importante ”meca” din lume. În timp ce newyorkezii pot fi cunoscuți pentru ținuta lor neagră, magazinele orașului au interpretări interminabile ale mărfurilor la modă. Există ceva pentru fiecare fel de cumpărător.

6. Seul

 

Seul se situează pe lista cu greutate de călătorie motivată de cumpărături pentru pasionați de frumusețe și stiluri vestimentare moderne accesibile. Este mai ușor decât oricând să faci cumpărături în oraș și nu trebuie să-ți faci griji că ai bani la îndemână, deoarece Banca Coreei se îndreaptă spre a fi fără numerar până în 2020.

7. Singapore

 

Scena cumpărăturilor din Singapore este o combinație de comercianți cu amănuntul de ultimă generație, branduri fast-fashion locale și internaționale accesibile și un calendar constant de vânzări pentru vacanțe pe tot parcursul anului.