Cele mai bune idei pentru o cină romantică. Surprinde-ţi partenerul!

O seară romantică înseamnă, pentru mulți dintre noi, un cadou bine ales și o cină romantică la un restaurant elegant. Dacă vrei să faci impresie, totuși, poți pregăti acasă totul pentru o seară specială în doi.

 
 

Fiecare seară, și nu doar de Valentine's Day sau Dragobete, reprezintă o ocazie bună să petrecem câteva ore plăcute în compania persoanei care ne-a cucerit mintea și simțurile și, pentru cineva pasionat de gătit, e o ocazie bună să-și încerce mâna cu un meniu delicios și ușor pentru o seară de neuitat

În articolul de mai jos îți spunem tot ce trebuie să știi pentru a crea seara perfectă, de la amenajarea mesei până la meniul simplu și elegant pe care îl poți pregăti în doar câteva zeci de minute.

Cum pregăteşti cina romantică 

Dacă ți-ai luat inima în dinți și ai decis, până la urmă, să organizezi o cină romantică acasă, trebuie să știi de la bun început că o ocazie festivă, cere și un decor festiv. Spre deosebire de alte petreceri tematice însă, o cină romantică se sărbătorește discret, iar asta trebuie să se vadă în atmosfera romantică din casă - și de la masă.

Iată câteva sfaturi simple și de efect care nu necesită pregătiri ieșite din comun și nici eforturi prea mari. În felul acesta te vei putea concentra pe elementul esențial al serii: meniul.

  • Alege luminile potrivite. Lumânările aprinse și amplasate strategic în diverse colțuri ale camerei sunt cea mai bună soluție atunci când vrei să creezi o atmosferă romantică. Așază-le în colțurile camerei, pe podea sau pe mobilă, pentru a da naștere unor jocuri de lumini și umbre cât mai plăcute. Nu folosi prea multe, nu are rost.
  • Creează o ambianță plăcută. Nu vei obține niciodată romantismul pe care ți-l dorești dacă vei lăsa televizorul deschis. Înlocuiește-l cu o boxă portabilă ascunsă vederii și alege un playlist potrivit pentru o cină romantică. Nu uita să ții cont de gusturile jumătății tale, pentru că e important ca muzica să fie și pe gustul celuilalt. Dacă vrei să mergi la sigur, alege câteva melodii de dragoste din anii '80.
  • Pune flori proaspete pe masă. Sau oriunde vrei. Florile sunt una dintre acele decorațiuni naturale care nu par scoase din context în niciun decor și la niciun eveniment. Cu atât mai mult la o cină romantică, un buchet de lalele, sau unul de trandafiri vor parfuma si completa întreaga încăpere și vor oferi un punct central de atracție. Dacă mai așezi și o lumânare lângă, efectul va fi perfect.
  • Folosește vesela și tacâmurile cele mai bune. Este o ocazie specială, într-adevăr, chiar dacă sunteți împreună de câteva zile, luni sau de ani buni. Nu face rabat de la calitate și scoate setul de farfurii cel mai bun. E un detaliu aparent nesemnificativ, dar nu are rost să riști să faci o impresie proastă cu un fel de mâncare special așezat pe un platou ciobit.

Desert pentru îndrăgostiţi - prăjitură cu ciocolată și lichior de portocale

Desertul ideal care va încheia triumfător cina romantică de Ziua Îndrăgostiților trebuie să aibă neapărat câteva ingrediente esențiale: ciocolată, frișcă și mult dulce. Bineînțeles, totul cu anumite limite, așa că poți înlocui zahărul în exces cu fructe.

Iată care este rețeta pentru o prăjitură delicioasă cu ciocolată și lichior de portocale.

Ingrediente

  • o portocală
  • 5 linguri de lichior de portocale
  • 50 de grame de zahăr pudră
  • 2 tablete de ciocolată neagră cu portocale (aproximativ 200 de grame)
  • 85 de grame de unt fără sare, la temperatura camerei
  • 3 albușuri și 3 gălbenușuri
  • 250 de grame de smântână
  • 140 de grame de biscuiți pentru ceai
 

Preparare

  • Stoarce lămâia într-un bol și amestecă sucul cu 3 linguri de lichior de portocale.
  • Curăță portocala și elimină partea albă și moale a cojii. Aceasta din urmă trebuie apoi tăiată în fâșii subțiri care vor fi puse la fiert într-o oală acoperită, în 300 de mililitri de apă.
  • După aproximativ 20 de minute, când coaja s-a înmuiat, se adaugă zahărul. Lasă oala neacoperită până când compoziția scade și se transformă într-un jeleu.
  • Topește ciocolata la bain marie, apoi amestecă untul și gălbenușurile împreună cu celelalte două linguri de lichior de portocale.
  • Albușurile se bat cu un mixer până se transformă într-o spumă, la fel și smântâna. Ambele se adaugă în bolul cu ciocolată
  • Tapetează o tavă de cozonac cu folie de gătit și adaugă în tavă în jur de 5 linguri cu vârf de compoziție de ciocolată.
  • Înmoaie biscuiții de ceai în sucul de portocală și lichior și așază-i deasupra compoziției de ciocolată. Nu-i îmbiba prea mult, pentru că se vor sfărâma.
  • Peste biscuiți adaugă jeleul de portocală într-un strat subțire, apoi încă unul de biscuiți și unul de ciocolată. Repetă pașii până când ai patru straturi de biscuiți și jeleu de portocală. Peste ultimul strat adaugă restul de cremă de ciocolată.
  • Învelește tava în hârtie de copt și pune-o la frigider până când este gata să fie servită.
  • Prăjitura se servește decorată cu ciocolată rasă, frișcă și chiar bucăți de fructe.
 

Așadar, o seară specială se poate pregăti și acasă, în intimitatea propriei locuințe, cu puțină îndemânare și cu multă pasiune. Nu-ți mai rămâne decât să pui vinul la rece - recomandăm un Pinot Noir sau un Zinfandel pentru această ocazie - și să aprinzi lumânările. Cu siguranță va urma o seară de neuitat!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel