Cel puţin 24 de morţi şi 450 de răniţi în urma seismului produs în Pakistan (bilanţ actualizat)

Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 450 au fost rănite în urma unui seism cu magnitudinea 5,2 produs marţi în partea pakistaneză a provinciei Kashmir, au anunţat miercuri autorităţile locale adăugând că operaţiunile de salvare sunt în plină desfăşurare, iar nivelul de panică în rândul populaţiei s-a redus, relatează Reuters.

Cutremurul de marţi a dărâmat locuinţe şi magazine şi a fisurat şosele într-o regiune situată între oraşele Jhelum şi Mirpur (nord), cel din urmă aflat în partea pakistaneză a provinciei disputate Kashmir. 'Situaţia revine încet la normal, iar nivelul de panică în rândul populaţiei a scăzut, în ciuda unei replici care s-a produs în timpul nopţii', a spus Sardar Gulfaraz Khan, inspector general adjunct în cadrul poliţiei.

Cele mai multe avarii s-au înregistrat în sate, unde casele vechi s-au prăbuşit, a spus Khan. Numeroase persoane din regiune au dormit sub cerul liber în timpul nopţii, iar o parte dintre acestea se întorceau miercuri dimineaţa la locuinţe pentru a-şi strânge bunurile şi a evalua pagubele, a relatat un martor pentru Reuters. Armata şi alte echipe de intervenţie au desfăşurat operaţiuni de salvare în timpul nopţii, inginerii demarând operaţiunile de reconstrucţie ale unor rute importante grav avariate, a precizat departamentul de comunicare al armatei din Pakistan. Trei poduri au fost avariate de seism.

Potrivit unui estimări anterioare a armatei, 22 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 160 au fost rănite în urma seismului. Într-un mesaj publicat pe Twitter, premierul Pakistanului, Imran Khan, a transmis condoleanţe familiilor victimelor, precizând că a îndrumat guvernul pe care îl conduce să asigure asistenţă de urgenţă şi să evalueze pagubele. Kashmir este disputată de India şi Pakistan, după ce ambele state şi-au câştigat independenţa faţă de Imperiul Britanic în 1947, reprezentând motivul a două războaie între cele două ţări pentru controlul provinciei.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel