Cel puţin 14 civili au murit în bombardamente asupra regiunii Idlib (OSDO)

Cel puţin 14 civili, dintre care şase copii, au fost ucişi în nord-vestul Siriei în noi bombardamente asupra regiunii Idlib, dominată de jihadişti şi ţintă a atacurilor regimului şi ale aliatului său rus, a relatat sâmbătă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit AFP.

"Sâmbătă după miezul nopţii, atacurile Rusiei au lovit o tabără improvizată pentru persoane strămutate în apropiere de Khan Shaykhun", un sat din sudul provinciei Idlib, a precizat OSDO.

În acest raiduri, cel puţin opt civili, între care patru copii, au fost ucişi, conform aceleiaşi surse. Ar fi vorba de locuitori din nordul provinciei vecine Hama, care fugiseră deja de atacuri şi de luptele din regiunea lor, conform OSDO.

Sâmbătă dimineaţă, un bărbat şi o femeie însărcinată au murit de asemenea în localitatea Kefraya, în estul provinciei Idlib, potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, care a precizat de asemenea că s-au înregistrat zece răniţi.

Echipele de salvare ale Căştilor Albastre au găsit cadavrul femeii însărcinate şi cadavrul copilului ieşit din burta mamei sale, însângerat şi încă legat de cordonul ombilical, potrivit unui corespondent al AFP.

OSDO nu a putut preciza dacă localitatea Kefraya a fost vizată de bombardamente ale regimului sirin sau ale aliatului rus.

ONG-ul, care dispune de o vastă reţea de surse în Siria, îi stabileşte pe autorii raidurilor pornind de la tipul de avion folosit, de la locul atacului, de la planurile de zbor şi de la muniţia folosită.

De asemenea, în nordul provinciei Hama, trei civili, dintre care un copil, au fost ucişi de tiruri de artilerie, conform OSDO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel