Cel puţin 10 migranţi au murit şi 30 au fost răniţi într-un accident rutier în Turcia

Cel puţin 10 persoane au fost ucise şi 30 au fost rănite miercuri într-un accident în care a fost implicată o furgonetă ce transporta migranţi, în nord-vestul Turciei, au anunţat autorităţile locale, informează AFP.

Vehiculul încerca să scape de un control rutier al jandarmeriei când a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un butic, a precizat într-un comunicat guvernoratul provinciei Edrine, care se învecinează cu Grecia şi unde a avut loc accidentul.

"Refuzând să se supună (ordinului jandarmilor), vehiculul a încercat să se îndepărteze în mare viteză. Într-un sens giratoriu, vehiculul a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-un butic. Zece migranţi şi-au pierdut viaţa şi 30 au fost răniţi", a precizat guvernoratul.

Mass-media din Turcia au publicat imagini cu vehiculul accidentat, o furgonetă utilitară fără locuri şi fără ferestre în spate, în mod clar neadaptată transportării unui număr atât de mare de pasageri.

Răniţii au fost evacuaţi de urgenţă spre spitale din regiune, a informat agenţia de presă turcă DHA. Naţionalitatea victimelor nu este deocamdată cunoscută.

În jur de patru milioane de migranţi şi refugiaţi se află în Turcia, important loc de tranzit pentru persoane provenind din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa şi care vor să încerce să ajungă în Europa prin Grecia. Este vorba în majoritate de sirieni, dar sunt şi irakieni şi afgani.

Un milion de migranţi au trecut din Turcia în Grecia în 2015, provocând o criză care s-a încheiat printr-un acord între UE şi Ankara, acord ce a permis o reducere semnificativă a numărului de treceri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel