EXCLUSIV  Cel mai scurt test IQ. Doar câţiva oameni au ştiut să răspundă corect la aceste 3 întrebări

Vă prezentăm mai jos trei întrebări care vă testează gândirea analitică. Chiar şi studenţii din unele dintre cele mai importante universităţi (Yale şi Harvard) nu au reuşit să ofere răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, sugerează un studiu din 2003. De fapt, doar 17% au obţinut un scor perfect. 


Testul de Reflecţie Cognitivă este considerat cel mai scut test pentru verificarea IQ-ului. Sunt necesare doar trei întrebări pentru separarea persoanelor cu un coeficient de inteligenţă crescut de cele cu un coeficient mediu.

Întrebările au fost realizate în 2005 de către psihologul Shane Frederick şi testează abilitatea persoanelor de a răspunde raţional. Conform IFL Science, din punct de vedere psihologic, testul reflectă modul în care persoanele pot ignora intuiţia pentru a gândi analitic.

Pentru obţinerea unui scor ridicat trebuie oferite răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, indiferent de durată.

Întrebările nu sunt atât de simple precum par. Chiar şi studenţii din unele dintre cele mai importante universităţi (Yale şi Harvard) nu au reuşit să ofere răspunsuri corecte la toate cele trei întrebări, sugerează un studiu din 2003. De fapt, doar 17% au obţinut un scor perfect. 

Iată întrebările:

1. Un pix şi un caiet costă în total 5.57 de lei. Caietul costă cu 5.06 de lei mai mult decât pixul. Cât costă pixul?

2. Dacă durează cinci minute pentru ca cinci maşinării să realizeze cinci piese, cât durează ca 100 de maşinării să realizeze 100 de piese?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, zona îşi dublează mărimea. Dacă sunt necesare 48 de zile pentru ca întreaga zonă de nuferi să acopere întregul lac, de cât timp este nevoie pentru ca zona de nuferi să acopere jumătate din lac?



RĂSPUNSURILE CORECTE LE GĂSIŢI MAI JOS!

Răspunsuri

1. 0,25 lei (Caiet+Pix=X+(X+5,06)=5,57, 2X+5,06=5,57, 2X=0,51 deci X=0,255)

2. Durează 5 minute. Deşi primul instinct ar fi că răspunsul este 100. Încă din întrebare ne dăm seama că durează 5 minute ca maşinăria să creeze 1 piesă. Deci, sunt necesare 5 minute pentru realizarea a 100 de piese cu ajutorul a 100 de maşinării.

3. 47 de zile. Deşi instinctul vă sugerează că răspunsul corect este 24, de fapt zona acoperită de nuferi se dublează zilnic, aşadar ar fi necesară o singură zi ca peticul de nuferi să se întindă de la jumătatea lacului către întregul lac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel