”Cel mai periculos laptop din lume”, vândut pentru o sumă record. Ce se află pe el

laptop
laptop

O creaţie realizată de un artist digital chinez sub forma unui laptop infectat cu cei mai periculoşi viruşi informatici din lume a fost vândută la licitaţie pentru suma de 1,3 milioane de dolari. Intitulată ″The Persistence of Chaos″⁣, lucrarea conţine şase viruşi cunoscuţi, inclusiv ″⁣WannaCry″⁣, care a dus la blocarea parţială a Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS) în mai 2017 şi a perturbat activitatea a 80 de companii doar de pe teritoriul Angliei.

Laptopul, pe care se află instalat vechiul sistem de operare Windows XP, este izolat şi securizat în ceea ce priveşte conexiunea la internet, porturile disponibile fiind dezactivate pentru a preveni răspândirea programelor periculoase.

Creaţia a fost realizată de artistul digital Guo O Dong, în colaborare cu compania de securitate cibernetică Deep Instinct, care s-a ocupat de asigurarea siguranţei proiectului.

Alţi viruşi prezenţi pe laptop

Ceilalţi viruşi prezenţi pe calculatorul infectat includ ″ILOVEYOU″⁣, despre care se crede că ar fi afectat, în anul 2000, peste 500.000 de sisteme prin intermediul emailului şi al serviciilor de partajare de fişiere.

″MyDoom″⁣, un virus care datează din 2004, este de asemenea instalat pe computerul vândut la licitaţie, alături de ″⁣SoBig″⁣, ″⁣DarkTequila″⁣ şi ″⁣BlackEnergy″⁣.

Artistul Guo O Dong a declarat pentru site-ul The Verge că scopul lucrării sale este de a oferi ameninţărilor abstracte un înţeles fizic, asemenea ″unui fel de bestiar - un catalog cu pericole din trecut″⁣.

Licitaţia desfăşurată online s-a încheiat cu o ofertă finală de 1,3 milioane de dolari.

Potrivit estimărilor, toţi cei şase viruşi au provocat pagube financiare în regiune în valoare de 95 de miliarde de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel