Cel mai mic pui de panda din lume s-a născut în China

Cel mai mic pui de panda din lume, o femelă din specia panda uriaş, care a avut la naştere 42,8 grame - aproximativ greutatea medie a unui ou de găină -, a venit pe lume într-o rezervaţie din Chengdu, capitala provinciei Sichuan din sud-vestul Chinei, au anunţat joi autorităţile locale, citate de Xinhua. 

Ea şi geamăna ei au fost născute de femela Chengda, marţi, la Baza de cercetări pentru înmulţirea urşilor panda uriaşi din Chengdu. Acest pui special are o greutate ce reprezintă mai puţin de o pătrime din aceea a surorii sale, care a avut la naştere 171,9 grame.

De asemenea, lungimea ei reprezintă două treimi din aceea a surorii sale, au precizat specialiştii chinezi. Puiul se află în prezent într-o stare stabilă, datorită îngrijirilor permanente pe care le primeşte de la experţii acelei baze de cercetare.

Înainte de această naştere, cel mai mic pui de panda din lume era Wuyi, care a avut doar 51 de grame atunci când s-a născut în 2006 în acelaşi centru din Chengdu. Wuyi are în prezent greutatea de 132 de kilograme. Până în noiembrie 2018, un număr de 284 de pui de panda uriaş s-au născut la baza din Chengdu, iar rata lor de supravieţuire a fost de 98%, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel